Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najava utakmice: Cavs vs. Celtics

Čekanje je gotovo. U noći s utorka na srijedu s početkom u 02:00h, po našem vremenu, odigrat će se prva utakmica nove NBA sezone. Susrest će se veliki rivali te prošlogodišnji finalisti Istoka, Cleveland Cavaliersi i Boston Celticsi. Svakako dvoboj vrijedan iščekivanja i jutarnjih podočnjaka nakon neprospavane noći. Dodatnu draž ovom dvoboju dodao je trade Kyrieja Irvinga i Isaiaha Thomasa te svi željno iščekuju kako će oni reagirati protiv svojih bivših klubova.

Nažalost, zbog ozljede kuka, Thomasa nećemo gledati na otvaranju sezone te ćemo na njegov debi u dresu Cavaliersa morati još pričekati. Thomas nije jedini igrač Cavsa koji bi mogao propustiti prvu utakmicu sezone jer je po zadnjim informacijama upitan i nastup LeBrona Jamesa. Tyronn Lue, trener Cavaliersa, rekao je da je na Jamesu hoće li igrati ili ne. Poznavajući njega i znajući da nikad nije propustio otvaranje sezone, ipak vjerujemo da će večeras istrčati na parket što je odlična vijest za sve neutralne gledatelje.

I Celticsi imaju svoje probleme s ozljedama. Na debi za momčad Brada Stevensa morat će pričekati prinova iz Detroita, Marcus Morris, koji je poznat po tome što se dobro nosi s LeBronom, pa tako Celticsi neće moći računati na bitan obrambeni kotačić. To otvara puno prostora rookieju Jaysonu Tatumu koji će svoju prvu profesionalnu utakmicu započeti najvjerojatnije kao starter na poziciji četvorke.

Najzanimljivija točka večeri bit će povratak Irvinga u Quicken Loans Arenu. Kako će ga dočekati navijači, kako stari suigrači, a kako LeBron? Hoće li Kyrie podivljati na sebi svojstven način te natrpati koš Cavsa ili ga Lue dovoljno dobro poznaje i ima rješenje za njega? To su samo neka od najzanimljivijih pitanja pred ovaj susret. Također, jako zanimljiv će biti i debi Gordona Haywarda te prva zajednička natjecateljska utakmica Bostonove nove trojke Irving – Hayward – Horford.

Kod Clevelanda će nas zaintrigirati debitantski nastupi Derricka Rosea, koji će biti u početnoj petorci zbog već spomenute ozljede Thomasa, i Dwyanea Wadea, koji je ponovno u istoj ekipi sa svojim velikim prijateljem LeBronom. Uz njih, i Jae Crowder će se prvi puta sučeliti sa starim klubom, a nama će biti zanimljivo vidjeti hoće li i Ante Žižić dobiti koju minutu.

Repriza prošlogodišnjeg finala konferencije, mnoštvo novih zvijezdi na obje strane, ponovni susreti sa starim suigračima, nekoliko vrlo zanimljivih mladih igrača. Što više možemo tražiti od otvaranja sezone? Preostaje nam samo još malo se strpjeti i uživanje napokon počinje!

Latest Posts

NE PROPUSTITE