Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najbolje NCAA ekipe odmarale, Cvjetièanin odlièan u porazu

Noæas je u NCAA ligi odigrano samo 7 susreta, najbolje momèadi nisu igrale, ali smo zato na sveuèilišnim parketima mogli vidjeti trojicu hrvatskih košarkaša, od kojih se istièe Filip Cvjetièanin s još jednom odliènom utakmicom.

Odigrane su 4 utakmice konferencije Ivy League, a favoriti poput Harvarda, Yalea i Pennsylvanije uspisali su nove pobjede èime je na vrhu te konferencije ostalo veoma izjednaèeno. Harvard ima samo jedan poraz u konferenciji, dok Yale i Pennsylvania imaju po dva poraza i vodit æe veliku bitku za prvo mjesto i odlazak na March Madness. Ova konferencija je specifièna jer se neæe održavati konferencijski turnir, nego na kraju regularnog dijela sezone ekipa s najboljim konferencijskim omjerom izravno odlazi u završnicu lige popularno zvanu March Madness.

Harvard je svladao Brown 69:42, Yale je sa 70:61 bio bolji od Dartmoutha, dok je Pennsylvania rezultatom 73:66 nadvisila Cornell. Trener Pennsylvanije dao je Marinu Kukoèu samo 3 minute igre tijekom kojih naš košarkaš nije uspio postiæi koš.

Filip Cvjetièanin nastupa za sveuèilište Florida Gulf Coast koje je neoèekivano poraženo od Stetsona 80:86. Filip je utakmicu zapoèeo na klupi i ukupno je igrao 16 minuta i za to vrijeme uspio postiæi 15 poena. Iako nije imao veliku minutažu, 11 puta je uputio loptu prema košu, od èega je 10 bilo šuteva za 3 poena, a pogodio ih je 5. Zanimljivo je da su mu ostali statistièki stupci ostali prazni.

Ovom je utakmicom još jednom pokazao kako može igrati u NCAA ligi, i ukoliko mu se pruži prilika postiæi æe dvoznamenkast broj poena. U obzir treba uzeti i da mu je ovo tek prva godina u Americi i da se još prilagoðava na njihov sustav igre. Pokazao je kako ima kvalitetan šut i da bi u narednim godinama mogao biti kljuèan igraè svoje ekipe.

Možemo spomenuti i preostalog hrvatskog košarkaša koji je noæas sudjelovao u igri. Hrvoje Vuèiæ odigrao je 15 minuta (zapoèeo utakmicu u poèetnoj petorci) u porazu njegovog Valparaisa od Loyole 53:61, ali nije se iskazao, tek je upisao jednu asistenciju i jednu blokadu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE