Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najbolji rookie sezone podvrgnut uspješnoj operaciji ramena

Playmaker Philadelphia 76ersa Michael Carter-Williams, koji je izabran za rookieja NBA sezone, podvrgnut je uspješnoj operaciji desnog ramena.

Carter-Williams je operiran u New Yorku, a datum povratka treninzima nije određen. Predsjednik Philadelphije Sam Hinkie rekao je da želi da se njegov najbolji igrač u potpunosti oporavi i bude maksimalno spreman za novu sezonu.

Carter-Williams je naslijedio Allena Iversona koji je posljednji igrač Philadelphije koji je odnio ovu nagradu još u sezoni 1996/97. Mladi razigravač 76ersa izabran je kao 11. izbor prve runde drafta, a sezonu je završio s prosjekom od 16,7 poena, 6,3 asistencije i 6,2 skoka po susretu.

Carter-Williams je tako jedini igrač uz velike Oscara Robertsona i Magica Johnsona koji su u rookie sezoni ostvarivali prosjeke od najmanje 16 poena i šest skokova i asistencija po susretu.

U izboru je zaradio 104 od moguća 124 prva mjesta te je ukupno zaradio 569 bodova. Iza njega je ostao Victor Oladipo sa 16 prvih mjesta i 364 bodova dok je treći bio Trey Burke s jednim prvim mjestom i 96 bodova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE