Tuesday, December 6, 2022

ZADNJE OBJAVE

Najbolji trener u NCAA ligi? (video)

Shaka Smart radi odlièan posao s košarkaškom momèadi sveuèilišta Virginia Commonwealth. Upaljene kamere na završnom turniru sezone u Houstonu pokazale su zbog èega mu to polazi za rukom.

- Advertisement -

Mladi, 33-godišnji trener završio je drugu sezonu na klupi svoje momèadi subotnjim 70-62 porazom u polufinalu Final Foura od raspoloženijih košarkaša Butlera, takoðer i lanjskih finalista natjecanja.

Na glasu kao trener koji provodi željeznu disciplinu i željezni dril, Smart je u jednoj pokaznoj obrambenoj akciji koju je simulirao svojim igraèima jasno pokazao kakav fanatizam od njih traži.

Nakon što je stao na mjesto centra Reca McArtera, Smart je pokazao kako se brani igraè na niskom postu, te potom agresivni izlazak u obrambeni blok na igraèa koji dolazi na zicer. Kako je sluèaj htio da se lopta odbije prema rubu igrališta, Smart je odsprintao na loptu i spasio je od izlaska iz igrališta. Nakon što se ona otkotrljala prema drugome kraju igrališta, Smart je još jednom u punome sprintu otišao do nje još je jednom spasivši.

- Advertisement -

Njegovi mladi igraèi, koji su ga poput roja pèela pratili prilikom optrèavanja, na kraju su u zajednièkom veselju demonstrirali što je team building u izvornom smislu. Na njihovu žalost, to im nije pomoglo da se dokopaju finalne utakmice. Mogu biti zadovoljni svejedno: na Final Four su stigli kao najniže postavljena (11.) momèad vlastite regije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE