Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najgori trenuci sezone 2007/08. – 2.dio

Proèitajte nastavak prièe o nekim lošim i nepotrebnim potezima koji su se dogodili prošle sezone, a iza kojih stoje poznate ili manje poznate NBA zvijezde.

Kraj karijere za Rubena Pattersona

Èovjek malo poznatog nadimka “The Kobe Stopper” odluèio je, ili bolje reèeno bio prisiljen, prošle sezone završiti karijeru. Patterson je bio poznat kao odlièan obrambeni igraè koji je postizao 14.7 poena tijekom karijere, a sezonu 2006/07. je imao nevjerovatan prosjek od 55% šuta iz igre. Clippersi su bili prezadovoljni što su ga potpisali prošlog ljeta, ali Ruben im se odužio na krivi naèin. Njegova igra jednostavno je nestala, a nakon 20 odigranih utakmica uz mizernih 5.1 koševa u prosjeku je otpušten. Gdje je sada i što radi – to nitko ne zna.

Èudna migrena Jasona Kidda

U porazu od Knicksa 100-93 Netsi su bili lišeni pomoæi svog (tada) najboljeg igraèa Jasona Kidda, koji nije mogao nastupiti zbog jake glavobolje. Na kraju se ispostavilo da Kidd uopæe nije bolovao od migrene, ali nije htio nastupiti revoltiran lošom igrom i nezalaganjem ostatka svoje momèadi. To se posebno odnosilo na Vincea Cartera. Sigurno da se Kidd teško osjeæao, ali nemoguæe je opravdati takav postupak, odustajanja od vlastite momèadi.

Težak faul Ala Horforda na T.J. Fordu

Istina, ovaj prekršaj je bio nenamjeran, ali je mogao završiti s katastrofalnim posljedicama. Ford, koji je cijelu jednu sezonu veæ propustio zbog ozljede, je na kraju morao biti iznesen s terena, što nije bila nimalo lijepa slika. Prekršaj se možda ne bi ni dogodio da su suci dosudili krivo voðenje koje se dogodilo prije faula.

Carlos Boozer šalje Stevea Nasha kod zubara

Iako je ostao bez dobrog dijela prednjeg zuba zahvaljujuæi laktu Jazzera Boozera, Nash je završio utakmicu s 29 koševa, 11 asista i 6 skokova te donio pobjedu Sunsima. Nash nije previše dramatizirao oko ozljede i na kraju utakmice je izjavio: “Primio sam lakat ili tako nešto i odlomio se. Tako da æu morati dio svog slobodnog dana provesti u zubara”. Inaèe, to mu je veæ drugi izbijeni zub protivnièkim laktom. Za onaj prvi krivac je Karl Malone.

Darko Milièiæ u nikad veæoj igraèkoj krizi

Evo što je Milièiæ izjavio nakon utakmice s Orlandom: “Moje samopouzdanje je trenutno jako nisko. To je užasno. I èudno. Sad sam s ekipom koja me treba i koja mi daje priliku da igram. Imam dobar ugovor, ali iz nekog razloga ne mogu napraviti niti ono što sam prije mogao. Stvarno ne znam što je s mojom igrom.” Inaèe, utakmicu je završio s 4 koša, 3 skoka i 5 faulova, uz nekoliko zakucavanja Dwighta Howarda u facu.

Jeff Foster podmiæe nogu navijaèu

Na utakmici Indiane i Washingtona (93:85), neki pomahnitali mladi navijaè je ušao u teren. Nepažljivo osiguranje ga je lovilo (po ne baš velikom) košarkaškom terenu nekih dvadesetak sekundi, a onda je stvari u svoje ruke uzeo centar Indiane Jeff Foster, srušio mladiæa na pod i vjerojatno ga lakše ozlijedio. Ostaje upitno da li je Foster trebao tako reagirati, ali u svakom sluèaju dobro je zabavio publiku u dvorani.

Rileyeve žalopojke nakon poraza Heata

Pat Riley je nakon poraza Miamija od Indiane, i u tom trenutku ostvarenog omjera 6-17, bio spreman opravdati svoju momèad na bilo kakav naèin. Njegova izjava spada u red najpatetiènijih ikad izreèenih u NBA ligi. “Sve je puno boli. Jako bolno. Ne želim filozofirati, ali kad vam daju sve što želite u svom poslu, kako onda da osjeæate takvu bol?  Govorite si, zašto, zašto sam dobio sve ovo, a opet osjeæam takvu bol.” – izjavo je Riley. Za èovjeka koji je osvojio šest naslova prvaka, od toga 5 kao trener, Riley stvarno zvuèi èudno. Umjesto da filozofira o boli, trebao je poraditi na boljoj igri svoje ekipe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE