Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najjače momčadi odmaraju, Bullsi dočekuju Netse

Jučer je odigrano 12 susreta u NBA ligi, što znači da će ih dana biti uvelike manje, točnije 4. Najbolje ekipe pojedinih konferencija danas će odmarati, a najzanimljivija utakmica dana bit će dvoboj na Istoku između Chicago Bullsa i Brooklyn Netsa.

Philadelphia 76ers (22-34) – Golden State Warriors (33-26) 01.00

76ersi su trenutno u najdužem nizu bez pobjede ove sezone, trenutno imaju sedam poraza. Još su saznali da im veliko pojačanje Andrew Bynum vrlo vjerojatno neće igrati ove sezone zbog kroničnih problema s ozljedom koljena, te će možda trebati ići na još jednu operaciju desnog koljena. Posljednji poraz su doživjeli na gostovanju kod Bullsa rezultatom 93:82. Solidno je odigrao njihov All-Star igrač Jrue Holiday s 22 poena, te Spencer Hawes koji je ubilježio double-double s 20 poena i 15 skokova. Warriorsi su također u negativnoj seriji od tri poraza koja su doživjeli na gostovanjima protiv relevantnih ekipa s istočne konferencije. Sinoć su poraženi od Celticsa rezultatom 94:86. Najbolji strijelac bio je Stephen Curry s 25 poena, međutim imao je jako lošu šutersku, a realizacija mu je bila 6/22, trice 3/11. Solidno su odigrali David Lee s 10 poena i 19 skokova, Klay Thompson s 15 poena i 9 skokova, te Harrison Barnes sa 16 poena. U ovoj sezoni su odigrali jedan međusobni susret u kojem su domaćini Warriorsi pobijedili 96:89. Odličan je bio Lee s 25 poena i 12 skokova, a dobru su s klupe reagirali Carl Landry s 15 poena i 11 skokova, te Jarrett Jack sa 16 poena i 6 asistencija. Kod 76ersa najbolji je bio Holiday s 21 poenom i 10 asistencija, te Thaddeus Young s 19 poena, 10 skokova, 4 asistencije i 5 ukradenih lopti.

S obzirom na formu malu prednost ćemo dati ekipi Warriorsa.

Chicago Bulls (33-25) – Brooklyn Nets (34-25) 02.00

Zbog jako loše igre u veljači jer su ostvarili samo pet pobjeda iz 13 susreta Bullsi su pali na šesto mjesto istočne konferencije. Bullsi su na krilima rekordne utakmice Joakima Noaha koji je ostvario svoj treći triple-double u karijeri i izjednačio rekord franšize Artisa Gilmorea s 11 blokada pobijedili ekipu 76ersa na domaćem terenu rezultatom 93:82. Noah je uz 11 blokada ubilježio 23 poena i 21 skok, a odlično je odigrao Carlos Boozer s 21 poenom i 12 skokova. Netsi su trenutno drugi u Atlantic diviziji, te zaostaju tri pobjede za ekipom Knicksa koja drži prvo mjesto. Sinoć su negativno iznenadili svoje navijače jer su poraženi od Mavericksa 98:90. Cijelu utakmicu su lovili prednost Mavericksa koja je kontinuirano bila između 10 i 20 poena jer su igrali jako lošu obranu. Solidno su odigrali Brook Lopez s 19 poena i 9 skokova, te Deron Williams s 24 poena ali imao je čak 7 izgubljenih lopti. U dosadašnjem dijelu sezone odigrali su dva međusobna susreta u kojima je svaka ekipa ostvarila po jednu pobjedu. Obje utakmice su bile neizvjesne i riješene su u posljednjim minutama. Kod Bullsa solidno su igrali Luol Deng s prosjekom od 17,5 poena i 6,5 skokova, te Marco Belinelli s prosjekom od 18,5 poena. U redovima Netsa dobro su igrali Lopez s prosjekom od 19 poena i 7 skokova, Williams s 17,5 poena u prosjeku, te Joe Johnson s 14,5 poena. Večeras za Bullse upitan je Richard Hamilton.

Prednost dajemo Bullsima zbog domaćeg terena i odlične igre u obrani.

Milwaukee Bucks (28-28) – Toronto Raptors (23-36) 02.30

Susret dvije momčadi koje se nalaze na sredini ljestvice Istočne konferencije, no za razliku od gostiju Milwaukee drži onu osmu, zadnju poziciju koja vodi u playoff. Milwaukee je zadnje dvije utakmice gostovao u Texasu kod Dallas Mavericksa, a zatim i kod Houston Rocketsa. Nakon iznenađujuće pobjede kod Dallasa, isto su ponovili dan kasnije kod Houstona i slavili s 110:107. Premda je Houston tijekom utakmice imao i 17 koševa prednosti, Bucksi se nisu predavali i akrobatskim šutem Monte Ellisa sa zvukom sirene dolaze do vrijedne pobjede. Ellis je s 27 koševa bio najefikasniji od šest dvoznamenkastih igrača Milwaukeeja. Toronto Raptorsi su sinoć kod kuće poraženi od Indiana Pacersa s 93:81. Znalo se i prije početka utakmice da su gosti veliki favoriti, a to su potvrdili i na parketu. Toronto nije imao odgovora na obranu gostiju, te su iz igre gađali samo 40 posto, što protiv Pacersa teško da može biti dovoljno. Jedina donekle svijetla točka je bio Rudy Gay koji je postigao 21 koš.

Milwaukee je nakon dvije važne pobjede pun samopouzdanja i sumnjamo da gosti večeras mogu do slavlja.

Portland Trail Blazers (26-31) – Minnesota Timberwolves (20-35)   04.00

Nakon što su pobjedom protiv Boston Celticsa prekinuli crni niz od sedam poraza, Blazersi su kod kuće opet poraženi od Denver Nuggetsa s 111:109. Bila je to jedna vrlo zanimljiva utakmica u kojoj se Portland nakon rezultatskog minusa u prvom dijelu vratio u utakmicu i dobro zaprijetio favoriziranim gostima. Utakmica je pola minute prije kraja bila u egalu, a zatim su gostujući igrači Andre Miller i Ty Lawson riješili utakmicu u korist Nuggetsa. Imao je LaMarcus Aldridge prigodu za produžetak, no sve  je ostalo samo na pokušaju. Najbolji u porazu su bili Damian Lillard s 26 koševa i LaMarcus Aldridge sa svoja 22 koša. S druge strane Minnesota Timberwolvesi su zadnju utakmicu pretrpjeli težak poraz od 116:94 na gostovanju kod Los Angeles Lakersa. Tijekom utakmice nijednom nisu bili u rezultatskoj prednosti i bili su u podređenom položaju. J.J.Barea je bio najefikasniji kod Vukova s 20 koševa. Osim što su izgubili utakmicu, Timberwolvesima se ozlijedio Nikola Peković i večeras je njegov nastup pod velikim upitnikom. Nevjerojatno je koliko su igrači Minnesote dosad u sezoni imali ozljeda, a najveća je enigma kako bi sve to izgledalo da su svi igrači ostali zdravi.

Želi li se Portland plasirati u playoff ovakve utakmice mora dobivati, a pod ruku mu ide činjenica da su gosti desetkovani ozljedama.

Latest Posts

NE PROPUSTITE