Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najjaèe ekipe NCAA lige noæas odmarale

Noæas smo u sveuèilišnoj košarkaškoj ligi Sjedinjenih Amerièkih Država vidjeli 44 susreta meðu kojima nije igrala niti jedna od 10 najjaèih ekipa lige, no svejedno je bilo nekoliko zanimljivih utakmica kao i nastup dvojice Hrvata.

Alabama, 13. ekipa lige, došla je do svoje sedme pobjede u sedmom nastupu ove sezone. Sa 72:64 svladali su VCU. Veæina utakmice bila je iznimno izjednaèena i ekipe su se èesto mijenjale u vodstvu tako da je susret riješen tek u posljednjih nekoliko minuta. Polaganjem Rodneya Coopera Alabama se uspijeva odvojiti na 6 poena razlike dvije minute prije kraja te su do kraja bili vrlo precizni s linije slobodnih bacanja i upisali novu pobjedu. Najveæi doprinos za pobjednike dao je JaMychal Green sa 21 poenom i 14 skokova, dok je Tony Michell ubacio 13 poena. Poražene je sa 18 poena predvodio Bradford Burgess.

Momèad oznaèena kao 16. najbolja ekipa lige, Pittsburgh upisala je pobjedu nad ekipom Robert Morris rezultatom 81:71. Iako konaèan rezultat sugerira neizvjesnost, Pittsburgh je sve riješio veæ u prvom poluvremenu. Vrlo dobrom obranom zadržali su protivnike u prvih 20 minuta na samo 25 poena, a postigli su 42, te do kraja susreta upisali sigurnu pobjedu iako se razlika malo po malo topila, ali ipak je bila prevelika za dostizanje. Ashton Gibbs postigao je 21 poen za pobjednike, u èijim je redovima dobio odigrao i Talib Zanna sa 10 poena i 15 skokova. Coron Williams bio je najbolji u redovima poražene ekipe sa 19 poena.

Mount St. Mary’s upisao je èetvrti poraz sezone, sa 64:56 bolja je bila ekipa Navy. Nama je ova utakmica zanimljiva zbog igraèa druge godine, Kristijana Krajine koji je na terenu proveo 29 minuta te susret završio sa 7 poena i 4 skoka.

Filip Cvjetièanin se pak nije noæas naigrao, odigrao je tek 5 minuta u prvom poluvremenu za Floridu Gulf Coast, a u drugom nije ni ulazio u igru. Za to vrijeme uspio je tek uhvatiti jedan skok i promašiti dva šuta za tri poena. Njegova je momèad doživjela poraz od Loyole 74:77 i sada se nalazi na omjeru pobjeda i poraza 2-5, pri èemu je svih 5 poraza doživjela na gostujuæem parketu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE