Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najlošija utakmica Orlanda u povijesti

Košarkaši Orlando Magica noæas su poraženi od Boston Celticsa rezultatom 87:56, pri èemu su srušili nekoliko negativnih rekorda franšize. Stvar je još gora kada se uzme u obzir da su Celticsi igrali bez dvojice kljuènih igraèa, Rajona Ronda i Raya Allena.

Orlando je postigao samo 56 poena, što je najmanji broj koševa za tu ekipu u povijesti dugoj 23 godine. Ekipa je osnovana 1989. godine, a najmanji broj poena postignutih na jednoj utakmici, prije noæašnjeg susreta protiv Bostona, bio je 57, koliko su ubacili 4. prosinca 1996. godine protiv Clevelanda. Tu su utakmicu izgubili rezultatom 84:57.

Osim broja poena, ostvarili su negativne rekorde i po broju pogoðenih šuteva kao i po postotku ubaèaja. Tek su 16 puta uspjeli ubaciti loptu kroz obruè tijekom igre, a imali su 65 pokušaja, što je mizernih 24,6%. Tako nizak postotak ubaèaja u NBA ligi nije ostvaren od 2004. godine, kada su igraèi Portlanda protiv New Jerseya šutirali 19/78, što je 24,4%.

Ali to još nije sve, u drugom poluvremenu ubacili su samo 20 poena, èime je Boston postavio svoj novi rekord po broju primljenih poena u jednom poluvremenu. Tako nizak broj poena nisu primili nikad nakon uvoðenja vremenskog ogranièenja napada.

Za kraj još možemo spomenuti i posljednju NBA utakmicu na kojoj je neka ekipa postigla 56 poena ili manje. To se dogodilo 13. ožujka 2011. godine i ponovno je za to zaslužna obrana Celticsa. Oni su tada svladali Milwaukee sa, zanimljivo, identiènim rezultatom kao i Orlando, 87:56.

Latest Posts

NE PROPUSTITE