Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

“Najluđe” NBA činjenice koje sigurno niste znali (PRVI DIO)

Wilt Chamberlain drži rekord po broju skokova u jednoj utakmici (55), i to baš u utakmici protiv najvećih rivala Boston Celticsa 24. studenog 1960.

bill russell-wilt chamberlain-najbolji-nedraftirani-igraci-u-povijesti

Dikembe Mutombo nije bio Rookie of the Year. Igrač je to koji je u rookie sezoni oduševljavao igrama, ponajviše zbog lakoće “skupljanja” skokova i blokada te je zbog toga izabran u All-Star momčad kao rookie Denver Nuggetsa, ali ipak nije osvojio nagradu za najboljeg novaka godine. Ta nagrada je pripala krilu Charlotte Hornetsa Larryju “Grandmama” Johnsonu.

Pokojni Manute Bol je bio visok nevjerojatnih 231 cm i težio je tek 90 kilograma. Jedna od njegovih najdražih priča koju je često pričao je ona o tome kako je ubio lava pomoću koplja. Ukoliko je to istina, Manute je doslovno bio čovjek s kojim se nije trebalo zafrkavati, odnosno izazivati ga.

Vince Carter je bio član “udaračke” (bubnjevi) sekcije u svojoj srednjoj školi.

Rasheed Wallace si je prilagodio veličinu osvojenog NBA prstena srednjem prstu na ruci. Izjavio je kako će svima koji mu pametuju samo pokazati srednji prst.

rasheed_wallace_ben_wallace
SLAM

John Stockton nije igrač koji ima najviše asistencija u jednoj utakmici. Ta čast je pripala Scottu Skilesu, koji je podijelio čak 30 asistencija protiv Denver Nuggetsa 30.12.1990.

Većina se sjeća Allena Iversona kao vrhunskog strijelca, no AI je skupio čak 10 ukradenih lopti u playoff utakmici protiv Orlando Magica 13. svibnja 1999.

Latest Posts

NE PROPUSTITE