Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najvažnije ljeto Šišijeve karijere

Sredinom jedanaestog mjeseca prošle godine košarkašku javnost u Hrvatskoj, ali i većinu navijača Sixersa iznenadila je vijest da je vodstvo kluba iz Philadelphije odlučilo poslati Šarića u Minnesotu zbog procjene da im je Butler važniji u kasnijoj fazi playoffa. Na taj način Šiši je nakon dvije i pol godine napustio Philadelphiju šokiran i razočaran, a i dan danas nerijetko spominje da mu fali taj grad i ljudi, dok s druge strane mnogi navijači Sixersa također žale i prizivaju povratak omiljenog „The Homiea“.

Nakon početne prilagodbe u Minnesoti, Šiši je počeo pružati solidne partije, međutim to je bilo daleko od igara, ali i minutaže koje je dobivao u dresu Phile. U 68 utakmica za Wolvese Dario je u samo 24 bio starter, što vjerojatno nije očekivao.

Ljeto pred nama sasvim sigurno donosi osluškivanje tržišta, kako od strane Šarića koji ulazi u zadnju godinu rookie ugovora, tako i sa strane vodstva Minnesote koji će zainteresirano pratiti kakvo je zanimanje za našeg košarkaša. Prema našoj procjeni velika je vjerojatnost da će Šibenčanin ostati u Minnesoti i cijelu sljedeću sezonu, ali pod bitno drugačijim uvjetima od onih koje je imao u rookie ugovoru. Sigurni smo da će zanimanje momčadi za Darija biti veliko jer dobiti tako zahvalnog igrača, za u NBA okvirima relativno mali novac, nitko ozbiljan ne želi propustiti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE