Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najveæe NBA zvijezde pripremaju svjetsku turneju

Dok se u NBA ligi vodi bitka izmeðu Udruge igraèa i vlasnika oko novog kolektivnog ugovora, sve je izglednije kako æe neke od najveæih zvijezda lige napraviti turneju po cijelom svijetu i odigrati nekoliko utakmica za navijaèe izvan Amerike.

Yahoo! Sports doznaje kako bi ovo putovanje trajalo 10 dana, a igraèi bi obišli 4 kontinenta na svojem putovanju. Iako još nema potvrðenih imena, spominju se Kobe Bryant, LeBron James, Dwyane Wade, Kevin Durant, Derrick Rose, Chris Paul, Blake Griffin i još nekoliko sjajnih NBA igraèa.

Na rasporedu bi bilo 6 utakmica, a igraèi æe zasigurno uvelike profitirati. Još se ne znaju njihovi honorari jer se još ne znaju ni sudionici, ali što veæa imena pristanu, zasigurno æe i njihova primanja biti veæa. Spominje se iznos od preko jednog milijuna dolara po igraèu za 10 dana putovanja i 6 utakmica.

Sve ovo organizira Calvin Darden, poduzetnik iz Atlante koji je ovu ideju zapoèeo realizirati prije tri mjeseca. Do sada je dobio pristanak tek nekoliko zvijezda, ali oèekuje se potpis ostalih igraèa u narednih nekoliko dana.

Naravno da se prvo èeka razrješenje situacije oko obustave rada u NBA ligi. Ukoliko se u narednih nekoliko dana ne postigne dogovor izmeðu igraèa i vlasnika, ova æe se turneja i službeno predstaviti te æe se znati koji æe igraèi sudjelovati te koja æe mjesta posjetiti. Neslužbeno se spominje Portoriko kao poèetna stanica u kojoj bi se odigrala jedna utakmica 30. listopada, zatim dvije utakmice u Londonu, jedna u Kini te posljednje dvije u Australiji.

Latest Posts

NE PROPUSTITE