Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najveća pobjeda u povijesti Clippersa, uvjerljiva Oklahoma

Pet novih NBA utakmica odigrano je sinoć u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Brooklyn Netsi doživjeli su novi poraz, dok su Los Angeles Clippersi lakoćom “razbili” Chicago Bullse, a uvjerljive pobjede upisali su i Lakersi te Thunderi.

Los Angeles Clippersi lakoćom su na svome parketu svladali Chicago Bullse i na kraju im zadali težak poraz rezultatom 121:82. Od početka susreta bila je jasna namjera trenera Doca Riversa – brzim ritmom slomiti suparnike. Bullsi su se ponajviše zahvaljujući Luolu Dengu držali u priključku tijekom prvog poluvremena, no u drugom više nisu imali snage za pratiti brzinske napada Clippersa. Početkom treće četvrtine prednost Clippersa dosegla je 20 poena razlike i bilo je očito da je susret gotov te su i igrači s klupe dobili više prilike za igru. Košarkaši Clippersa nisu posustajali te su i posljednju četvrtinu dominantno odigrali (25:9) te nanijeli Bullsima poraz od 39 poena razlike. Pobjeda s ovolikom razlikom je najveća pobjeda u povijesti franšize Clippersa, dosadašnji rekord bio je plus od 37 poena, što su postigli dva puta dok su još igrali pod nazivom Buffalo Braves.

Šuterski raspoložen kod Clippersa bio je Jared Dudley s 21 poenom (šut 8/10), ali većinu je postigao zahvaljujući asistencijama Chrisa Paula, koji je za 27 minuta na parketu upisao 16 poena i 17 asistencija. Dobar je kod pobjednika bio i J.J. Redick s 19 poena, dok je kod Bullsa jedini raspoloženi igrač večeras bio spomenuti Deng s 22 poena. Očito je da su igrači Bullsa još uvijek pogođeni ozljedom koljena Derricka Rosea, koji će morati na novu operaciju, te da će im trebati neko vrijeme da se vrate u “normalu”.

Brooklyn Netsi ponovno su morali igrati bez Derona Williamsa, Brooka Lopeza, Jasona Terryja i Andreja Kirilenka, a s toliko izostanaka nisu mogli parirati Detroit Pistonsima koji su slavili rezultatom 109:97. Netsi su u drugoj četvrtini došli do dvoznamenkaste prednosti, ali u trećem periodu su Pistonsi dominirali i s 34:15 u tih 12 minuta igre preuzeli prednost koju su bez većih problema održali sve do kraja susreta.

Pistonse je s 27 poena (17 u posljednjoj četvrtini) i 6 asistencija vodio Rodney Stuckey, dok su double-double učinke upisali Greg Monroe s 18 poena i 11 skokova te Brandon Jennings s 14 poena i 10 asistencija. Najviše otpora kod Netsa je pružao Joe Johnson, koji je zahvaljujući šutu za tri poena 8/10 postigao 34 poena, ali jedinu pomoć imao je u Paulu Pierceu s 19 poena, dok su ostali igrači ponovno zakazali. Ovo je peti uzastopni poraz Netsa i deseti ove sezone te su svakako zvona za uzbunu oglašena u Brooklynu.

Oklahoma je bez usluga Russella Westbrooka, koji je dobio dan odmora, bez većih problema svladala košarkaše Utah Jazza na svome parketu rezultatom 95:73. Razlika u kvaliteti bila je očita od samog početka susreta te su već u prvoj četvrtini Thunderi imali dvoznamenkastu prednost, koju su samo povećavali do kraja. Utah je tek u posljednjoj četvrtini uspjela smanjiti veliki zaostatak za 10 poena i upisati “častan” poraz. Kevin Durant ubacio je 19 poena, a Serge Ibaka je pridodao 17 poena i 11 skokova. Kod Ute su samo Rudy Gobert i Enes Kanter postigli dvoznamenkast broj poena, obojica po 10, a mjesto u početnoj petorci, po prvi puta u karijeri, dobio je rookie Trey Burke koji je za 20 minuta upisao 4 poena i 4 asistencije.

Lakersi su također uvjerljivo slavili, ne toliko kao Oklahoma, ali i oni su bez većih uzbuđenja priveli susret kraju i upisali pobjedu 100:86 nad Sacramento Kingsima. Lakersi su susret prelomili krajem treće četvrtine, kada serijom 10-0 odlaze na 12 poena prednosti i tu razliku uspijevaju sačuvati do kraja susreta. Za pobjednike je s klupe Xavier Henry ubacio 21 poen, a vrlo dobar bio je i Pau Gasol s 20 poena i 10 skokova. Kingse je s 20 poena i 7 asistencija predvodio Greivis Vasquez, a dobar je bio i DeMarcus Cousins sa 17 poena, 8 skokova i 7 asistencija.

Odličnom utakmicom Goran Dragić uspio je odvesti svoje Phoenix Sunse do gostujuće pobjede nad Orlando Magicom 104:96. Sunsi su bolje otvorili susret i nakon prvih 12 minuta imali 10 poena prednosti, a Orlando je tijekom susreta malo po malo smanjivao tu prednost, u dva je navrata bio na samo tri poena zaostatka, ali nije uspio napraviti preokret. Jedna takva situacija dogodila se tri minute prije kraja, ali je sjajno odgovorio Dragić sa sedam vezanih poena kojima je mirno priveo susret kraju za Phoenix. Dragić je upisao 23 poena i 13 asistencija, a vrlo dobar bio je Gerald Green s 20 poena i 8 skokova. Najbolji kod Orlanda bio je Nikola Vučević s 20 poena i 10 skokova, a prvu utakmicu ove sezone, nakon oporavka od ozljede gležnja, odigrao je Tobias Harris te za 16 minuta upisao 6 poena.

NBA rezultati, 24. studeni:

Brooklyn Nets – Detroit Pistons 97:109
Los Angeles Clippers – Chicago Bulls 121:82
Orlando Magic – Phoenix Suns 96:104
Oklahoma City Thunder – Utah Jazz 95:73
Los Angeles Lakers – Sacramento Kings 100:86

Latest Posts

NE PROPUSTITE