Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najveći trade koji se nikad nije dogodio: Scottie Pippen/Tracy McGrady

Potencijalni dogovor: Scottie Pippen za Tracyja McGradyja.

Neprekidna potraga Jerryja Krausea k osiguranju budućnosti “Bikova” iz Chicaga (zanemarujući postignuća tadašnje momčadi) možda je dosegla vrhunac kada je namjeravao zamijeniti Pippena s mladim srednjoškolskim fenomenom Tracyjem McGradyjem. Zvijezda srednje škole Mount Zion Christian Academy bio je iste visine i jednako atletičan (ako ne i više) od Pippena.

Unatoč tome što su upravo osvojili svoj drugi uzastopni naslov i peti ukupno u povijesti franšize, Bullsi su bili oprezni zbog dobi svojih dviju najvećih zvijezda. Michael Jordan je upravo navršio 34 godine, dok je Pippen imao 32 godine.

Ovaj trade je bio zapravo držan u tajnosti sve dok McGrady nije pričao o tome 13 godina kasnije u emisiji The Jump.

T-Mac se prisjetio kako ga je Krause čak doveo u Chicago kako bi se uvjerili u njegove fizičke predispozicije i vodio razgovore s stručnim stožerom. Taj trade se nikad nije dogodio, a Toronto je zadržao svoj 9. izbor drafta i odabrao McGradyja.

Nema sumnje da bi Raptorsi bili better off u slučaju ovog potencijalnog tradea. T-Mac je na kraju postao zvijezda i Hall of Famer, no zasigurno bi imao problema s nošenjem “Scottiejevih tenisica” u svojoj rookie sezoni. S druge strane, Pippen bi u narednim sezonama bio okružen mladom jezgrom prepunom talenta (Vince Carter, Damon Stoudemire i Marcus Camby), a možda bi i bili contender za naslov na Istoku.

Latest Posts

NE PROPUSTITE