Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najveći ugovor u povijesti za Hardena

James Harden i Houston Rocketsi su se dogovorili za produžetak ugovora. Prema postojećem ugovoru, kojeg je potpisao prošlo ljeto, Harden bi zaradio 117 milijuna dolara preko četiri godine. Ovim produženjem ugovora, koji počinje u sezoni 2019/20, Harden će zaraditi još 169 milijuna dolara. To znači da će u narednih šest sezona, koliko će zagarantirano nositi dres Houston Rocketsa, Harden ukupno zaraditi 228 milijuna dolara, što je najveći ugovor u povijesti lige.

Brada će u zadnjoj godini ugovora primiti plaću od 47 milijuna dolara!, a izjavio je: “Houston je moj dom. Vlasnik, gosp. Alexander je odlučan da nastavimo pobjeđivati, a moji suigrači i ja ćemo dati sve od sebe da donesemo trofej Larry O’Brien u Houston.”

Inače, ovo je prvo korištenje nove „oznake“ koje franšize mogu davati igračima koju je omogućio novi CBA. Naime, Harden će službeno postati DPV, odnosno designated player veteran. Upravo zbog toga, potpisat će produženje ugovora koje je financijski veće i od nekadašnjeg najvećeg ugovora koji je potpisao Mike Conley prošlo ljeto (pet godina, 153 milijuna dolara), kao i od supermax ugovora kojeg je dobio Stephen Curry (pet godina, 201 milijun dolara).

Harden je završio drugi u MVP glasanju ove godine nakon još jedne odlične sezone za Rakete. Imao je 29,1 poen uz 11,2 asistencije u prosjeku, a tome još dodao osam skokova. Ovo mu je bila peta sezona u Houstonu, i u svih pet je bio All-Star.

Latest Posts

NE PROPUSTITE