Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najviši amerièki košarkaš ostao bez pola stopala

Tužan kraj sportske karijere za 22-godišnjeg Kennyja Georgea iz amerièke sveuèilišne lige, kojemu je zbog infekcije odstranjena polovica desnog stopala.

Tegobe za 232 cm visokog centra (treba li naglasiti poziciju?) sveuèilišta North Carolina-Asheville poèele su ovog ljeta, na pripremama u Las Vegasu. Jedna je ozljeda stopala prerasla u infekciju, koja je poèela razarati tkivo.

Kirurzi su izveli dvije operacije nastojeæi mu spasiti oboljeli dio noge, no nažalost nisu postigli uspjeh. Na koncu su mu morali odstraniti pola stopala, da se infekcija ne bi proširila i iznad desnog gležnja. Kenny, oèito, više neæe moæi zakucavati bez skakanja, a prvi æe mu zadatak biti nauèiti normalno hodati s novosteèenim hendikepom.

“To je vijest od koje puca srce. Roditelji ga pokušavaju ohrabriti, no i oni su demoralizirani” rekao je Georgeov bivši trener, Dave Vandermeulen iz srednje škole Chicago Latin.

Iako ima u najboljem sluèaju prosjeènu tehniku, George se izborio za solidnu minutažu u NCAA ligi, igravši prošle godine prosjeèno 20 minuta, uz 12.4 koša. No, najjaèa su mu strana bile blokade – njih 93, što mu je pribavilo naziv najboljeg obrambenog igraèa Big South Conference.

Nije ni èudo da je toliko blokirao, kad je u tenisicama visok 235 cm, a težak 170 kg. Vjerojatno je ta silna masa previše optereæivala ozlijeðeno stopalo i dovelo do problema koji je morao biti riješen na radikalan naèin.

Latest Posts

NE PROPUSTITE