Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najviši košarkaš NCAA lige opet ozlijeðen

Iskljuèivo loše vijesti u posljednje su vrijeme na programu za 23-godišnjeg Kennyja Georgea, najvišeg košarkaša u povijesti amerièke sveuèilišne košarke.

George je visok 231 centimetar i težak 168 kilograma. Raspon raširenih mu ruku iznosi 260 centimetara i bez problema zakucava s parketa.

Analitièari su veæ ranije ustvrdili da je njegova velièina, kad je košarka u pitanju, Božji dar, ali i prokletstvo istovremeno.

U posljednjih tjedan dana mladi je košarkaš UNC Ashevillea veæ drugi put operirao desno stopalo. Ove æe sezone, koja je njegova posljednja na sveuèilištu, igrati vrlo malo ili ništa. Problemi sa zdravljem, potencirani njegovom golemom fizièkom pojavom, mogli bi lako zaustaviti njegovu profesionalnu karijeru.

“Razoèarani samo naèinom na koji se situacija razvija, èinjenicom da Kenny ove sezone praktièki neæe biti u moguænosti igrati košarku. No, u ovom trenutku naša najveæa briga nije njegova košarka, veæ njegovo zdravlje” izjavio je trener momèadi Eddie Biedenbach.

Još na kraju srednje škole poèeli su njegovi problemi s koljenom koji i dalje traju. Prošle je sezone igrao odlièno. U samo 20 minuta u prosjeku bilježio je 12,4 koša, 7 skokova i 3,3 blokade po utakmici. Nastupio je u 28 od 33 utakmice svoje momèadi.

U porazu od North Caroline u doigravanju ubacio je 14 poena i skupio 11 blokada.

“Iznimno je napredovao u odnosu na prve dvije godine. Poèeli smo veæ strahovati koliko bi dominantan jednog dana mogao biti” kazao je Biedenbach.

Sreæom pa Kennyiju košarka nije jedini predmet interesa. Piše scenarije, a vrlo je talentiran za grafièki dizajn i animaciju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE