Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nakon 16 sati sastanka – novi sastanak

Nastavljeni su pregovori izmeðu Sindikata igraèa i vlasnika klubova najjaèe košarkaške lige svijeta, NBA lige. Najnoviji sastanak trajao je èak 16 sati, a održan je pod nadgledanjem nezavisnog posrednika, Georgea Cohena, direktora Federalne agencije za medijaciju i pomirenje.

Cohen je ranije bio posrednik u pregovorima izmeðu vlasnika klubova i igraèa u profesionalnoj nogometnoj (MLS) i bejzbolskoj ligi (MLB), a u srpnju je pod njegovim nadzorom uspješno okonèan lockout u NFL ligi (amerièki nogomet).

Novi sastanak je održan toèno na 110. dan lockouta u NBA ligi i bio je uvjerljivo dosad najdulji od poèetka štrajka.

Ishod spomenutog sastanka zasad nije poznat jer je Cohen zatražio od sudionika da ne iznose detalje u javnost. Tek se spominje da su obje strane spremne na kompromise i kako postoji moguænost skorašnjeg razriješenja lockouta. Novi pregovori održat æe se danas nakon kojih æe vrlo vjerojatno sudionici pregovora iznijeti više detalja.

Podsjeæamo, raspodjela košarkaških prihoda izmeðu klubova i igraèa je i dalje glavni kamen spoticanja dviju strana. Vlasnici predlažu podjelu 50-50, dok igraèi ne žele pristati na manje od 53 posto prihoda. Zasad su otkazana prva dva tjedna nove NBA sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE