Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nakon Hilla i Jason Kidd objavio odlazak u mirovinu

Danas je nova vijest o umirovljenu legendarnog igrača potresla NBA ligu. Nakon što je to prije dva dana učinio Grant Hill, danas je svoju odluku o povlačenju iz profesionalne košarke objavio Jason Kidd.

Karijere Hilla i Kidda povlačne brojne usporedbe. Obojica su u NBA ligu došli na draftu 1994. godine. Drugim pickom Dallas Mavericksi birali su Kidda, dok je sljedeći izbor bio Hill, kojega su odabrali Detroit Pistonsi. Obojica su imala sjajne rookie sezone te su zasluženo podijelili nagradu za rookie igrača godine. Kidd je svoje prve sezone bio na prosjecima od 11,7 poena, 7,7 asistencija i 5,4 skoka, čime je odmah dao do znanja svima u NBA ligi o kakvom se svestranom igraču radi.

Nakon dvije i pol sezone u Dallasu, razmijenjen je u Phoenix Sunse, u kojim je po prvi puta sezonu završio s double-double prosjekom. Sezone 1998/99 prosječno je bilježio 16,9 poena i 10,8 asistencija po susretu, a ne treba zanemariti ni 6,8 skokova. Iako je bio jedan od najboljih razigravača lige, samo je jednom u dresu Sunsa uspio proći dalje od prvog kruga doigravanja te je došlo vrijeme rastanka. Godine 2001. preselio je u New Jersey Netse, s kojima je dva puta uspio izboriti finale lige, 2002. i 2003. godine, ali prvo Spursi, a zatim i Lakersi bili su prejaki.

Nakon toga uslijedio je lagani pad, ali je selidbom, točnije povratkom, u Dallas uspio osvojiti najveću nagradu – prsten prvaka, i to 2011. godine. Ovu sezonu, posljednju u karijeri, odigrao je u dresu New York Knicksa, ali kako je sezona odmicala tako su i njegove igre slabile te je u doigravanju bio neprepoznatljiv.

U mirovinu odlazi s 39 godina, odnosno 19 NBA sezona u nogama. Pamtit će ga se ponajviše po raznovrsnoj igri i nevjerojatnoj brojci od 107 ostvarenih triple-double učinaka u karijeri, čime se nalazi na trećem mjestu u povijesti lige, iza Magica Johnsona i Oscara Robertsona. Uz to, drugi je na ljestvici najbolji asistenata i kradljivaca lopti svih vremena te treći po broju postignutih trica i odigranih minuta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE