Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nakon Williamsa Bešiktaš u lovu i na Kobea Bryanta

NBA lockout otvorio je moguænost imuænim europskim klubovima da posegnu za nekima od najveæih zvijezda najjaèe košarkaške lige svijeta. U tome prednjaèi turski Bešiktaš.

Dan nakon objave da je Bešiktaš dogovorio suradnju s razigravaèem New Jersey Netsa Deronom Williamsom, trener istanbulske momèadi Ergin Ataman najavio je moguænost dovoðenja jedne od najveæih zvijezda NBA lige Kobea Bryanta.

Sljedeæeg æe tjedna Ataman otputovati u SAD kako bi dovršio potpisivanje Williamsa i pritom želi dogovoriti sastanak s Bryantovim agentom Robom Pelinkom.

“Nakon što smo dogovorili Derona, poèeli smo tražiti okolo, nekog njegovog prijatelja od ostalih zvijezda koji bi takoðer zaigrao za nas. Ako Kobe želi igrati s Deronom u Istanbulu, možemo o tome poprièati”, rekao je Ataman za Yahoo! Sports.

U sluèaju da lockout po prvi puta u povijesti NBA lige otkaže cijelu sezonu Bryant bi izgubio 25,2 milijuna dolara i sada ostaje za vidjeti može li Bešiktaš staviti na stol dovoljno veliku ponudu koja bi zagolicala maštu zvijezde LA Lakersa.

“Ne možemo mu ponuditi iste novce koje dobiva u NBA ligi, ali novac nije sve i Kobe želi igrati za vrijeme lockouta, želi igrati s Deronom Williamsom. Kobe je igraè koji je najveæe ime u Europi, ima najviše obožavatelja. On je igraè, ja sam trener, a ovo je veliki klub, pa se nadam da æe možda doæi i igrati. Zašto ne?”, zapitao se Ataman.

Prošle sezone Bešiktaš je angažirao najkorisnijeg igraèa NBA lige iz 2001. godine Allena Iversona, ali on je stigao posve izvan forme i nije se pokazao korisnom investicijom. Williamsu bi Bešiktaš trebao plaæati 200 000 dolara mjeseèno uz klauzulu u ugovoru da može otiæi èim prestane lockout u NBA ligi. Peterostruki NBA prvak koji je prošle godine potpisao sponzorski ugovor s Turkish Airlinesom bi, vjeruje se, dobio skoro duplo veæu mjeseènu plaæu od Williamsa pristane li na suradnju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE