Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Napretka ima, ali konaènog dogovora još ne

Udruga igraèa i predstavnici NBA lige ponovno su sjeli za isti stol i 15 sati pregovarali o novom kolektivnom ugovoru. Ovaj je sastanak bio uspješniji od svih prethodnih, došlo je do odreðenog napretka, ali još uvijek nisu sve stvari dogovorene kako bi se okonèao lockout.

Nakon još jednog maratonskog sastanka osjeæa se veæi optimizam neko prije. Obje strane su izjavile da je došlo do napretka oko nekih znaèajnih pitanja, ali još uvijek ostaje nekoliko problema koje tek treba riješiti. Na ovom sastanku nije bilo govora o podijeli novca veæ se raspravljalo uglavnom o novom salary capu. Smatraju da æe dogovorom oko salary capa biti puno lakše odrediti podjelu novca. Derek Fisher i Adam Silver složili su se da je došlo do odreðenog napretka oko nekoliko važnih pitanja.

“Moguænost odigravanja svih 82 utakmice ovisi o mnogim stvarima”, izjavio je komesar NBA lige David Stern. “Treba provjeriti stanje s dvoranama, s drugim sportovima, s putovanjima i brojnim drugim stvarima. I morali bi pitati igraèe žele li igrati više nego uobièajen broj uzastopnih utakmica. Ima mnogo uvjeta da se odigra cijela sezona i morat æemo o tome raspravljati.”

Izvršni direktor Udruge igraèa Billy Hunter bio je nešto konkretniji od komesara lige te je izjavio da je moguæe odigravanje sezone od 82 utakmice ako se dogovor postigne do nedjelje ili ponedjeljka.

Danas æe se održati novi sastanak koji bi takoðer mogao donijeti pozitivne pomake, a neki izvori smatraju i kako je moguæ i konaèan dogovor nakon ovog sastanka. Ukoliko doðe do nekog napretka, Hunter je izjavio kako æe konaèno izvijestiti i o konkretnim stvarima koje su dogovorene tijekom ovih sastanaka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE