Saturday, December 2, 2023

ZADNJE OBJAVE

Nash: Ako Phoenix ne dovede pojaèanja, odlazim

Legenda Phoenix Sunsa, Steve Nash nalazi se u posljednjoj godini ugovora s ekipom iz Arizone. Na ljeto postaje slobodan igraè i imat æe moguænost birati u kojoj ekipi nastaviti karijeru. Poslao je poruku èelnicima Sunsa rekavši da ukoliko se ne pojaèaju da se neæe vratiti u redove Sunsa.

Noæas je ovaj 38-godišnji razigravaè gostovao u emisiji Dan Patrick Show u kojoj je progovorio o svojoj buduænosti u Sunsima, ali i o moguæem prelasku u neku drugu ekipu.

“Neæu potpisati za Sunse ukoliko vidim da ekipa nije ambiciozna, ukoliko ne potpišu ozbiljna pojaèanja”, izjavio je Nash. “Ali mislim da æe sve pokušati kako bi ekipa bila konkurentnija, imaju veliku fleksibilnost za potpisivanje slobodnih igraèa, vidjet æemo što æe biti na ljeto.”

Nash je u Phoenixu posljednjih 8 godina, ali ekipa nije uspjela osvojiti naslov prvaka. Sa Sunsima je 2005. (poraz od Spursa 4-1), 2006. (poraz od Mavericksa 4-2) i 2010. (poraz od Lakersa 4-2) godine došao do finala Zapadne konferencije, ali dalje od toga nije išlo. Nash je svjestan da se i njegovi dani na NBA parketima bliže kraju i želi igrati za ekipu koja æe imati realnu šansu za napad na naslov prvaka. To Phoenix trenutno nije, ali zato Miami je.

“Definitivno bih poslušao njihovu ponudu”, rekao je Nash o moguæoj ponudi Miami Heata. “Sviða mi se što ondje rade. Mnogi ih ne vole jer su okupili toliko talenta na jednom mjestu. Ali oni su profesionalci, igraju èvrsto i igraju zajedno. Iznimno poštujem i njihovo trenersko osoblje, tako da æu definitivno saslušati njihovu ponudu, ukoliko ona stigne.”

Miami Heat je veæ i ove sezone glavni favorit za osvajanjem naslova, a ukoliko bi u svoje redove dodali još i jednog od najboljih razigravaèa današnjice, teško da bi ih netko mogao zaustaviti u pohodu na naslov.

Nash je odigrao prve dvije godine svoje karijere kao èlan Sunsa koji su ga na draftu izabrali 15. pickom, zatim je 6 godina proveo u dresu Mavericksa nakon èega se vratio u Phoenix u kojem je još i danas. Posljednjih 8 sezona za Phoenix prosjeèno postiže 16,4 poena i 11 asistencija po utakmici i iako je veæ u poznim igraèkim godinama ne pokazuje znakove usporavanja te je ove, kao i prethodne dvije godine, najbolji asistent lige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE