Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nash najspretniji na Skill Challengeu

Najstariji natjecatelj Skill Challenge natjecanja bio je i najbrži. Prvu je rundu završio malo sporije, no kada je trebalo, u finalnom dvoboju, Steve Nash je bio vrlo brz i precizan te je uspio odnijeti pobjedu ispred mnogo mlaðih suparnika.

Nekoliko sati prije samoga natjecanja objavljeno je da æe umjesto branitelja naslova Derricka Rosea nastupiti Russell Westbrook koji je na juèerašnjoj utakmici Rookie – Sophomore postigao 40 koševa.

Ovo je natjecanje u brzini, ali potrebno je prikazati i vještinu driblanja, šutiranja i dodavanja kako bi se staza završila u što je moguæe kraæem roku. Nakon poèetnog polaganja, natjecatelji driblaju loptu do prve dvije pozicije za dodavanje. Nakon toga moraju pogoditi šut s vrha reketa a zatim precizno pogoditi još jedno dodavanje te nakon toga prijeæi na drugu stranu terena te položiti ili zakucati. Dva najbrža natjecatelja u prvoj rundi napreduju u drugu, finalnu rundu.

Prvi je krenuo Westbrook koji je imao problema promašivši sva tri dodavanja iz prvog pokušaja što mu je oduzelo dosta vremena. Na kraju je njegovo vrijeme iznosilo 44 sekunde. Nakon njega na teren je izišao Brandon Jennings. On je prva dva dodavanja riješio iz prve, ali je imao velikih problema kod treæeg promašivši èak 4 puta. No ipak je bio dovoljno brz te završio stazu nakon 35,7 sekundi.

Treæi je nastupio iskusni Nash koji nije imao veæih problema sa preprekama te je stazu završio za 35 sekundi èime je osigurao nastup u finalnoj rundi natjecanja. Posljednji je krenuo Deron Williams koji je takoðer prošao stazu bez veæih problema te je postavio najbrže vrijeme prve runde od 34 sekunde.

Iskusniji Williams i Nash pokazali su više mirnoæe u prvoj rundi te se odmjerili u drugoj rundi. Prvi je u konaèni obraèun krenuo Nash koji je puno brže krenuo nego u prvoj rundi. Promašio je samo jedan šut dok je sva tri dodavanja riješio iz prve te na kraju ostvario vrijeme od 30 sekundi. Williams je takoðer krenuo brže nego u prvoj rundi i sve je bilo idealno do treæeg dodavanja kada je nekoliko puta promašio obruè kroz koji lopta mora proæi te je izgubio puno vremena i pobjednik se znao i prije nego što je završio stazu.

Velik je pritisak mladih igraèa, ali uspio sam na kraju“, izjavio je slavljenik Nash prilikom primanja trofeja pobjednika. “Dobri su deèki i drago mi je da sam uspio pobjediti u takvoj konkurenciji.” Nashu je ovo druga pobjeda na ovom natjecanju, veæ je jednom slavio 2005. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE