Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nash ne planira tražiti trade

Ponajbolji razigravaè NBA lige, Steve Nash, želi do kraja odraditi ugovor sa Phoenix Sunsima kojeg je potpisao prošlog ljeta.

Nakon zamjene igraèa u kojoj su Sunsi poslali Jasona Richardsona, Hedu Turkoglua i Earla Clarka u Orlando Magic u zamjenu za Vincea Cartera, Marcina Gortata i Mickaela Pietrusa, pojavile su se špekulacije kako bi najbolji igraè Sunsa mogao uskoro zatražiti “trade” u neki od konkurentnijih klubova.

“Optimistièan sam da æe nam ova zamjena igraèa pomoæi i kratkoroèno i dugoroèno. Mislim da sva trojica novopridošlih dobri ofenzivni igraèi. Stoga mislim da na tom polju neæemo ništa izgubiti. Takoðer smo dobili pojaèanje na visokim pozicijama, što nam je bilo potrebno”, rekao je Nash.

U vezi svoje trenutne situacije u Sunsima, 36-godišnji play kaže: “Potpisao sam produženje ugovora, i to s razlogom. Želio sam igrati s ovim momcima, barem s nekima od njih koji su još u klubu. Još uvijek imamo šanse biti dobra momèad.”

Sam kraj razgovora kao da je neizravno upuæen nekim mlaðim razmaženim zvijezdama poput aktualnog Carmela Anthonyja: “Mnogi ljudi mi govore da zatražim ‘trade’. No, ako ga zatražim, znaèi li to da mogu birati momèad za koju æu igrati? Ne! To nije tako jednostavno. Ne možeš samo tako otiæi upravi i tražiti odlazak iz kluba. Potpisao sam ugovor da æu igrati ovdje i želim ovu momèad uèiniti zaista dobrom.”

U svojoj 15. sezoni u ligi, Nash je opet najbolji igraè Sunsa. Njegova statistika (17,6 poena i 10,2 asistencije) nimalo ne otkriva kako se radi o igraèu koji je ipak na zalazu karijere. Premda bi ga mnogi voljeli vidjeti opet u konkurenciji za naslov prvaka, sadašnja situacija u Sunsima realno ne obeæava ništa više od grèevite borbe za ulazak u ovogodišnji playoff.

Latest Posts

NE PROPUSTITE