Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nastavlja li Houston s dobrim igrama?

Nakon juèerašnjeg maratona od 13 utakmica danas slijedi malo mirniji raspored i samo 6 ogleda. Sixersi doèekuju Pistonse a Bobcatsi i Wizardsi æe odigrati dvoboj i gubitnik iz tog dvoboja æe biti zacementiran na samo dno lige. Lakersi æe pokušati napokon doæi do tek druge pobjede u gostima, ovaj put kod Bucksa a zanimljivo bi trebalo biti u Salt Lake Cityju gdje dolaze Kingsi.

Philadelphia 76ers – Detroit Pistons  01.00

Sixersi (13-6) maksimalno iskorištavaju domaæi parket ove sezone. Od 11 utakmica èak 9 puta su pobijedili i zato imaju tako dobar omjer unatoè limitiranoj ekipi. Ovo æe im biti èetvrta zaredom na svome parketu od èak sedam što ih imaju na rasporedu do 3. veljaèe. Juèer su bez nekih velikih problema dobili Bobcatse sa 17 poena razlike. Nitko se posebno nije istaknuo jer je Collins rotirao sve igraèe no možemo izdvojiti Williamsa koji je u 21 minutu zabio 17 poena, 5 puta skoèio i podijelio 4 asistencije. Odigrali su još jedan u nizu susreta bez Hawesa i Vuèeviæa koji neæe ni veèeras igrati, a kao zamjenu za njih i pomoæ Battieu pod košem doveden je veteran Francisco Elson. U goste im stiže jedna od najlošijih gostujuæih ekipa lige, Pistonsi (4-16) koji imaju samo jednu pobjedu i èak osam poraza van svog parketa. Njih su juèer na domaæem parketu porazili Hawksi nakon produžetka 107:101 u susretu gdje su Pistonsi ispustili vodstvo od 12 poena razlike. Još jednu utakmicu je dobro odigrao Greg Monroe koji je upisao 22 poena, 11 skokova i 4 asistencije. Pistonsi ove sezone imaju i jako puno problema sa izostancima. I veèeras æe im faliti Villanueva, Bynum, Gordon i Prince.

Sixersi su u ovom susretu veliki favoriti a pošto ove sezone nisu imali veæih problema sa slabijim ekipama od sebe vjerujemo u pobjedu domaæina.

Charlotte Bobcats – Washington Wizards  01.00

Bit æe to dvoboj dvije najlošije ekipe NBA lige. Bobcatsi (3-17) su u velikom naletu, ali poraza. Èak 7 su zaredali a zadnji su doživjeli juèer kod Sixersa. Veæ tri utakmice zaredom nisu prešli brojku od 80 zabijenih poena. Juèer nitko nije odigrao pristojnu utakmicu a kao najboljeg od najgorih možemo izdvojiti rookiea Kembu Walkera sa 14 poena i 8 skokova. Za veèeras bi se mogao vratiti D.J. White dok su ostali igraèi i dalje nedostupni Silasu. Wizardsi (3-16) su jedina momèad lige koja još nije okusila slast pobjede van svoje dvorane. Odigrali su 8 puta u gostima i svih 8 izgubili. No, ovo æe im biti prava prilika za prvu pobjedu jer su Bobcatsi trenutno najlošiji u ligi. Washington je juèer gostovao kod Rocketsa i doživio pravi debakl. Izgubili su sa 28 poena razlike. Odigrali su jako loše i imali 24 izgubljene lopte. John Wall je opet predvodio tu neslavnu rubriku sa 5 izgubljenih lopti i trenutno je u ligi ispred njega samo Deron Williams. Novi trener je vratio Rashard Lewisa u prvu postavu no ovaj i dalje igra oèajno. Za veèeras je upitan samo Kevin Seraphin.

U ovom dvoboju bi trebala presuditi jedino motivacija pošto su obje ekipe jako slabe i igraju dosta ružnu košarku. Možda bi Bobcatsi trebali doæi do pobjede jer kad æe ako ne sad, kad im dolazi najlošija gostujuæa ekipa lige.

Houston Rockets – New York Knicks  02.00

Rocketsi (11-8) su u zadnja dva tjedna jedna od najbolji ekipa lige. U devet susreta su ostvarili osam pobjeda i samo jedan poraz. Juèer su se poigrali sa Wizardsima i to bez svojeg najboljeg strijelca Martina koji je upitan i za veèerašnji dvoboj. Odlièan je bio Chase Budinger koji je u 25 minuta provedenih na parketu zabio 21 poen i skupio 8 skokova od èega je 5 bilo napadaèkih. Kevin McHale je imao moguænosti i odmarati svoje najbolje igraèe pošto je utakmica bila ranije riješena tako da spremni doèekuju veèerašnje goste iz New Yorka. Knicksi (7-12) dolaze nakon juèerašnjeg poraza kod Miamija gdje su ispucali èak 43 trice. Zabili su ih 18 ali im to nije bilo dovoljno za pobjedu jer su odigrali slabije èetvrtu èetvrtinu i upisali još jedan poraz. I veèeras æe biti bez Carmela Anthonya koji je odluèio uzeti manju pauzu kako bi zalijeèio kompletno ozljede koje ga ometaju u normalnoj igri. To znaèi da æe biti više minuta za Walkera koji je juèer šutirao 7-10 trice i bio najbolji strijelac ekipe sa 21 poenom, a imao je i 7 skokova.

Rocketsi su veèeras veliki favoriti unatoè neigranju Martina. No sa druge strane Anthony je veæi izostanak u svojoj ekipi od njega pa Knicksima predstoji još jedna teška i vjerojatno razoèaravajuæa utakmica.

Milwaukee Bucks  –  Los Angeles Lakers  02.30

Milwaukee (7-11) je noæas gostovao kod Chicago Bullsa i izgubio sa 100:107. Igrali su bez Andrewa Boguta koji je teško ozlijedio gležanj i propustit æe izmeðu 8 i 12 tjedana. Tijekom cijele utakmice Chicago je imao malu prednost, a krajem 3.èetvrtine odlaze na +10 i tu prednost održavaju do kraja. U izostanku Boguta najbolje su se snašli, Brandon Jennings sa 25 koševa i Drew Gooden sa 23 koša i 15 skokova. Los Angeles Lakersi (11-8) su u srijedu ostvarili važnu pobjedu protiv gradskih rivala Clippersa 96:91. Momèad Mikea Browna je u posljednjoj èetvrtini poèela preuzimati kontrolu nad utakmicom nakon što su gosti u prethodne tri gotovo cijelo vrijeme vodili. Kobe Bryant je predvodio momèad sa 24 koša, a dobar je bio i Pau Gasol sa 23 koša. Lakersi igraju osam od sljedeæih devet utakmica u gostima, a to je vrlo loša vijest za njih s obzirom da na strani imaju samo jednu pobjedu i šest poraza.

Prednost dajemo gostima iz Los Angelesa jer domaæine danas èeka strašno težak posao, bez Boguta nemaju mase za oduprijeti se Bynumu i Gasolu.

Utah Jazz  –  Sacramento Kings  03.00

Utah (11-7) se vraæa na domaæi parket nakon juèerašnjeg gostovanja u Dallasu i poraza 101:116. Iako je nastupio njihov najbolji igraè AI Jefferson nisu uspjeli pružati otpor raspoloženoj ekipi Dallas Mavericksa. Najuèinkovitiji je bio Paul Millsap sa 20 koševa, dok je dobru partiju pružio rookie Enes Kanter sa 12 koševa i 7 skokova. Danas æe imati prigodu da prekinu seriju od 2 domaæa poraza zaredom, jer u goste im dolaze slabašni Sacramento Kingsi (6-13). Oni su u nizu od 3 poraza, a zadnji od Denver Nuggetsa je bio jako neugodan 93:122. Utakmica je od samog poèetka išla u jednom smjeru i pitanje pobjednika je bilo riješeno veæ na poluvremenu. Igrali su bez Marcusa Thorntona i Chucka Hayesa kojih takoðer neæe biti ni danas.

Utah Jazz bi trebao bez veæih poteškoæa upisati novu pobjedu.

Phoenix Suns – Memphis Grizzlies  03.00

Phoenix Sunsi (6-12) su noæas teško poraženi od Portland Trail Blazersa 71:109. Iako su prvu èetvrtinu dobili sa 24:21, u naredne dvije zabili su samo 21 koš. Prednost domaæina je samo rasla, sve do najveæih +42. Kod Phoenixa su samo dva igraèa bila dvoznamenkasta, Grant Hill sa 12 i Sebastian Telfair sa 10 koševa. Memphis Grizzlies (10-8) su na gostujuæoj turneji i ovo æe im biti èetvrto uzastopno gostovanje. Dosad su upisali samo jednu pobjedu protiv Golden Statea, a poraženi su od strane Portlanda i Los Angeles Clippersa. U tom zadnjem porazu od Clippersa 91:98, nisu imali odgovor na igru domaæina te su bili u zaostatku otpoèetka utakmice. Najbolji kod Memphisa su bili Rudy Gay sa 24 koša i Marc Gasol sa 18 koševa i 11 skokova.

Nakon juèerašnje katastrofe teško æe Phoenix doæi do pobjede protiv dobrih i odmornih Memphis Grizzliesa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE