Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nastavlja se serija okršaja izmeðu Bostona i Miamija

Vremena za odmor nema tako da veæ danas imamo novu, èetvrtu po redu, utakmicu na rasporedu izmeðu Celticsa i Heata. Nakon što je Boston u treæoj došao do svog prvog slavlja u finalu Istoène konferencije veèeras pred svojim navijaèima imaju priliku i poravnati rezultat te otiæi makar s moralnom prednošæu u goste. Sve u svemu vjerujemo da ovaj ogled neæe razoèarati i da æemo gledati borbenu i zanimljivu utakmicu.

Boston Celtics – Miami Heat  (1-2)  02.30

Igraèi Bostona su prekjuèer izvukli posljednje atome svoje snage i došli sasvim zasluženo do prve pobjede u seriji i vratili neizvjesnost nazad. Bile su im dovoljne dvije sjajne èetvrtine (druga i treæa) za izgraditi veliku prednosti i do kraja ju ne ispustiti. U zadnjih 12 minuta su ušli s 18 poena razlike u svojim rukama i iako se Miami znao približiti i na jednoznamenkastu razliku Kelti su se vješto vraæali i izborili tako važnu pobjedu. Pošto nema previše odmora niti u postsezoni kao što nije bilo niti u regularnom dijelu veæ je veèeras na rasporedu novi susret u TD Gardenu. Doc Rivers je svjestan kako ih samo pobjeda drži u igri i da je za njih ovo sedma utakmica. Budu li otišli s 1-3 nazad u Miami svi znaju kako je to puko zavaravanje i da nemaju što tražiti dalje. Pošto je dobrim dijelom velika prednost bila na strani Celticsa Rivers je tako uspio barem djelomièno poštjedjeti najvažnije igraèe nakon izrazito teške druge utakmice pa je tako Garnett odigrao nepune 34 minute a priliku je dobilo èak sedam igraèa s klupe što je za Boston definitivno iznenaðujuæe. Kod Miamija pak ne vlada panika iako im je prekinut niz od pet pobjeda. Svjesni su da još uvijek drže seriju u svojim rukama i da mogu s Bostonom izaæi na kraj. Bit æe pošteðeni pomoæi Chrisa Bosha i u ovoj utakmici pa je za oèekivati da i James i Wade odu preko 25 poena. Za LeBrona to svakako neæe biti problem pa se jedino išèekuje vidjeti u kakvom je stanju Wade. Iako ga muèi koljeno u tih zadnjih pet utakmica je briljirao i samo je u ovoj zadnjoj podbacio i to se odmah osjetilo. Izostala je i solidna partija Battiera koji je u 38 minuta na parketu promašio svih 6 šuteva i ostao na 0 poena tako da Eric Spoelstra ne mora brinuti za rezultat budu li uz Jamesa i Wade te polivalentni Battier na razini.

Iako je Boston u zadnje dvije utakmice pokazao znakove života teško da se i veèeras od njih može oèekivati sjajna partija jer su vjerojatno premoreni do krajnjih granica. Zato dajemo laganu prednost gostima iako ne bi bilo pošteno ostaviti Celticse bez ikakvih šansi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE