Sunday, July 14, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nate Robinson i Bo McCalebb novi igrači Pelicansa

New Orleans Pelicansi su prije početka nove NBA sezone još pojačali svoj roster s dvije nove akvizicije. Naime, klubu su se pridružili Lester “Bo” McCalebb te veteran koji kako se čini želi da ima dres svake NBA ekipe sa svojim imenom, Nate Robinson. Tridesetogodišnji play koji je rođen upravo u New Orleansu i koji je svoju karijeru izgradio u Europi igrat će prvi put u NBA ligi, a inače kada je završio sveučilište u svome rodnom gradu 2008. izašao je na draft, ali nije biran.

Osvajao je prvenstva u tri različite države (Italija, Turska, Srbija) i bio je MVP talijanskog prvenstva 2012. Bo je inače naturalizirani Makedonac i kao dio makedonskog nacionalnog tima je nastupao na Eurobasketu 2011. gdje je bio najbolji strijelac po broju ukupnih poena (po prosjeku poena bio je samo iza Tony Parkera). O drugom igraču vjerujem većinu stvari znate.

Omaleni Nate ima pozamašnu NBA karijeru ali bez većih timskih uspjeha. Treba ipak napomenuti kako se radi o trostrukom pobjedniku Slam Dunk natjecanja i nekome tko ima malo dublju ulogu koja baš i nema veze s njegovim skillom na parketu. On posjeduje strašnu energiju i na parketu i van istog, te je vrlo cijenjen timski igrač. Nate je prvi koji čestita suigračima na bitnim ili efektivnim poenima, on je tzv. fan favourite ali u isto vrijeme, nije baš omiljeni među trenerima.

Radi se o šuteru koji je “rupa” u obrani i zbog toga kada ga ne ide šut, više je smetnja na terenu. Ipak, oba ova igrača biti će bitna da se zamijene zasad ozlijeđeni Norris Cole te Jrue Holiday koji je zbog svojih ozljeda na limitiranoj minutaži. Treba reći da je prvi izbor trenera Pelicansa Tyreke Evans.

Latest Posts

NE PROPUSTITE