Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nate Robinson ponovno najbolji dunker lige

Nakon èetiri zanimljiva natjecanja teren su zauzeli nebeski letaæi. Najbolji je ponovno bio Nate Robinson kojemu je to treæi naslov najboljeg dunkera NBA lige.

Vrhunac veèeri bilo je natjecanje u zakucavanju. Iako su mnogi željeli zvuènija imena, i ova su èetvorica napravila veliki show, što je i cilj ovog natjecanja i cijelog vikenda. Toènije je reèeno da su dvojica napravila show, dok su dvojica ipak razoèarala.

Svaki natjecatelj ima dva pokušaja, a dvojica koja osvoje najveæi broj bodova prolaze u finalnu rundu u kojoj se odluèuje pobjednik najprestižnijeg natjecanja drugog dana All-Star vikenda.

Prvi je krenuo DeMar DeRozan iz kuta terena. Provukao je loptu kroz nogu te zakucao s dvije ruke iza leða nekon jednog neuspješnog pokušaja za 42 boda. Nakon njega krenuo je human trampoline Shannon Brown koji se zaletio s drugog kraja igrališta te promašio prvi pokušaj ali drugi puta je uspio zakucati promjenivši ruku u zraku i zakucavši lijevom rukom za 38 bodova. Gerald Wallace je krenuo treæi i zakucao iza leða s dvije ruke te je osvojio 37 bodova. Posljednji je krenuo Nate Robinson. Bacio je loptu visoko u zrak te izveo windmill zakucavanje koje mu je donijelo 44 boda.

U drugoj su rundi igraèi morali koristiti pomoæ nekog od svojih suigraèa. Prvo je Kobe Bryant pomogao Brownu bacivši loptu na alley-oop, no moramo priznati da smo oèekivali više od Browna. Za ovo zakucavanje s dvije ruke dobio je 41 bod. Svoje drugo zakucavanje izveo je Wallace iz pomoæ Flipa Murraya koji je loptu bacio od pod a Wallace zakucao na drugi obruè. No ovo je takoðer bilo razoèaravajuæe tako da su komentatori veæ poèeli smišljati kamo æe nakon ovog natjecanja. Wallace je ovim zakucavanjem dobio 40 bodova. Sonny Weems bacio je loptu od rub table a DeRozan je izveo windmill zakucavanje koje je diglo publiku na noge a DeRozanu donijelo 50 bodova i drugu rundu natjecanja. Robinson je uz pomoæ Danila Gallinarija izveo svoje drugo zakucavanje. Nate je uhvatio dodavanje u zraku te zakucao iz okreta èime je dobio 45 bodova.

Robinson i DeRozan pokazali su da mogu izvesti atraktivna zakucavanja i napredovali su u finalnu rundu u kojoj su svoje glasove mogli slati svi NBA fanovi. “Imam nešto novo, pokušat æu probuditi publiku”, izjavio je DeRozan prije druge runde.

Nate je otvorio drugi dio sa dva neuspješna pokušaja nakon èega je izveo jedno lakše zakucavanje koje zasigurno nije nikoga zadovoljilo. DeRozan je ponovno iskoristio pomoæ Weemsa koji je loptu bacio od tablu a DeRozan ga je preskoèio i zakucao s dvije ruke. Bilo je ovo dobro zakucavanje, ali fanovi sigurno nisu željeli još jedno preskakanje igraèa. Robinson je izveo odlièno drugo zakucavanje, bacio je loptu od tablu te se u zraku okrenuo i zakucao iza leða. DeRozan se zaletio s druge strane igrališta i zakucao s dvije ruke nakon odraza blizu linije slobodnog bacanja. No niti ovo zakucavanje nije pokazalo nešto novo i kreativno nego još jedno mnogo puta viðeno zakucavanje koje mnogo igraèa može bez problema izvesti.

Na kraju su navijaèi sa 51 posto glasova odluèili da je ovogodišnji pobjednik zakucavanja po treæi puta Nate Robinson. “Znao sam da æe biti teško”, izjavio je prvi igraè u povijesti koji je tri puta osvojio naslov najboljeg zakucavaèa. “Prikazao sam svoje najbolje i uspio sam, moram se zahvaliti Bogu koji mi je sve ovo omoguæio i naslov posveæujem mojoj majci koja zbog bolesti nije mogla pristutvovati ovome.”

Za kraj se moramo složiti sa Chalresom Barleyem koji je nakon natjecanja izjavio da se nešto mora promijeniti, treba dovesti najveæe zvijezde koje bi napravile puno veæi show. Ovako se svake godine sve više smanjuje interes za nekada najzanimljiviji dio All-Star vikenda i morat æe doæi do nekih promjena ako se ne želi do kraja uništiti natjecanje u kojemu igraèi mogu pokazati ono što svi navijaèi najviše vole, atraktivna zakucavanja. No što je bilo bilo je, sutra je All-Star utakmica i nadamo se da æe barem ona popraviti dojam nakon današnjeg razoèaravajuæeg Dunk Contesta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE