Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nate Robinson se želi okušati u NFL-u

31-godišnji Nate Robinson u zadnje vrijeme nema sreće u NBA-u. Ove sezone igrao je samo 23 minute u dvije utakmice za Pelicanse. Igrač koji je u svojoj karijeri promijenio brojne klubove, ali bio i tri puta prvak u Dunk contestu sa svojih samo 1,75 metara, očito je shvatio da su mu dani u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta odbrojani. Smatra da bi „drugog sebe“ mogao možda pronaći u američkom nogometu, točnije u njihovoj najjačoj ligi – NFL-u. Robinson se okušao, prije potpunog posvećivanja košarci, jednu sezonu kao igrač Sveučilišta u Washingtonu te pun samopouzdanja smatra da ima potrebnog iskustva i volje.

„Ako bi mi netko dao pravu priliku, znam da bi mogao igrati“, izjavio je Nate. Rick Neuheisel, koji je trenirao Robinsona u Washingtonu, tvrdi sljedeće: „Nisam NFL scout, ali postojalo bi puno stvari protiv njega. Koliko 32-godišnjih NFL rookieja trenutno uopće ima (to bi bilo njegovo godište na startu sljedeće sezone)? Koliko igrača s 1,75 metara uopće igra u NFL? To govori, koliko igrača s 1,75 metara je uopće igralo 11 sezona u NBA-u? Robinson je uvijek bio u mogućnosti prevladati svoju visinu, zbog velike borbenosti i ogromne radne etike, dvije stvari koje bi mu dobro poslužile u NFL-u. On je također svladao probleme jer je eksplozivan sportaš, a ovo je činjenica gdje bi se pravi problem mogao skrivati. Robinson nije baš mnogo željan u NBA-u jer momčadi osjete da je on izgubio korak, dva te da nije više nevjerojatan sportaš koji je osvojio tri natjecanja u zakucavanju. Ako je to istina, onda bi to značilo vrlo težak put da se svi ti problemi svladaju te da se uklopi u nečiji roster NFL momčadi.“

Da napomenemo, Robinsonova odluka da se bavi košarkom umjesto američkim nogometom se vrlo dobro isplatila u cifri od zarađenih 24 milijuna dolara tijekom njegove karijere. Cijelu njegovu sportsku karijeru izgledi su bili  protiv Robinsona. Ali on je dokazao da je ultimativna osoba spremna za svako preživljavanje. Možda i ima šansi da se iskaže u NFL-u.

Latest Posts

NE PROPUSTITE