Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Navijaèi Bostona mogu odahnuti, vraæa se Garnett

Nakon završetka sezone i ispadanja Boston Celticsa od Miami Heata u sedmoj utakmici finala Istoka bilo je puno prièe oko statusa Kevina Garnetta. On sutra postaje slobodan igraè i može birati gdje nastaviti karijeru, a spominjalo se i njegovo umirovljene. No danas dolazi potvrda kako Garnett ipak ostaje u zelenom dresu do daljnjega.

Kevin Garnett ostaje u dresu Bostona, najvažnija je vijest za sve navijaèe Celticsa ovoga ljeta. Iako od završetka sezone nije prièao za medije pretpostavljalo se da ukoliko nastavi svoju karijeru, da æe to biti u dresu Bostona.

Danas je Boston Herald objavio kako se Garnett planira vratiti na parket i da je veæ obavijestio èelnike Bostona kako želi igrati samo za “Kelte”. Iako kao nezaštiæeni slobodni igraè može primati ponude drugih ekipa, Garnett ih vjerojatno neæe ni pogledati nego æe samo pregovarati oko novog ugovora s Bostonom. Za sada se spominje da bi Garnett mogao potpisati trogodišnji ugovor vrijedan 34 milijuna dolara. Ukoliko odradi ugovor do kraja, Garnett æe u karijeri imati ukupno preko 325 milijuna dolara zaraðenih od ugovora s momèadima. Time æe doæi na prvo mjesto u povijesti lige koje trenutno drži Shaquille O’Neal s 292 zaraðena milijuna dolara.

Produživanje Garnetta velik je posao za Celticse. Dvojica rookie igraèa izabranih na ovome draftu, Jared Sullinger i Fab Melo dobit æe sjajnog uèitelja koji je prošao kroz sve moguæe situacije u svojoj NBA karijeri i koji æe od njih napraviti odliène igraèe ukoliko budu slušali sve njegove savjete. Ali ono važnije je da bi ostanak Garnetta u Celticsima mogao nagnati i Raya Allena na produženje vjernosti “Keltima” èime bi “Velika trojka” Bostona ostala zajedno što znaèi da bi Boston i sljedeæih sezona bio kandidat za naslov prvaka.

Garnett je NBA karijeru zapoèeo u dresu Minnesota Timberwolvesa koji su ga na draftu izabrali 5. pickom, a od sezone 2007./08. igra za Boston s kojim je osvojio naslov prve godine nakon dolaska. U karijeri prosjeèno postiže 19,3 poena i 8,2 skokova po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE