Thursday, November 30, 2023

ZADNJE OBJAVE

NBA.com: Anthony Davis bit æe najbolji rookie sezone

Košarkaši koje su NBA klubovi ovog ljeta izabrali u prvoj i drugoj rundi drafta odradili su službeno fotografiranje uoèi nove sezone u dresovima svojih novih klubova.

Službene internetske stranice najjaèe košarkaške lige na svijetu pritom su svoje posjetitelje pitale za mišljenje u anketi o njihovu uèinku u predstojeæoj sezoni.

Èak 47% ljubitelja košarke kao najboljeg novaka u sezoni 2012/13 vidi centra New Orleans Hornetsa Anthonyja Davisa, 19-godišnjaka koji je stigao iz NCAA prvaka Kentuckyja te je imao èast igrati u zlatnoj olimpijskoj momèadi Sjedinjenih Država u Londonu.

Drugo i treæe mjesto zauzeli su playmaker Portlanda Damian Lillard (6. izbor) te krilni igraè Charlotte Bobcatsa i Davisov suigraè na Kentuckyju Michael Kidd-Gilchrist (2. izbor).

Kad je u pitanju obrana, poznavatelji košarke u Sjedinjenim Državam drže da æe najbolji biti Kidd-Gilchrist ispred Davisa.

Sa 17,6% glasova kao fizièki najdominantnije novake èitatelji vide Quincyja Acyja (Toronto, 37. izbor) i Perryja Jonesa (Oklahoma City, 28. izbor), dok Atlantina Johna Jenkinsa (23. izbor) uvjerljivo (48,6%) vide kao najboljeg šutera meðu rookiejima.

Oèekuje se da najbolji razigravaè bude Phoenixov Kendall Marshall (13. izbor).

Istom su prilikom novaci upitani koje NBA igraèe najviše favoriziraju. Prvo je mjesto s 31% glasova odnio LeBron James, a drugo (18,1%) Kobe Bryant.

Generacija 2012. godine bila je uvjerljivo najjaèi sastav na NBA draftu nakon 2003., kada su birani LeBron James, Carmelo Anthony, Dwyane Wade, Chris Bosh

Latest Posts

NE PROPUSTITE