Friday, February 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA.com: Kobe košarkaš desetljeæa

Službena internet strana NBA lige (NBA.com) izabrala je one najbolje tijekom posljednjeg desetljeæa, a za najboljeg pojedinca je izabrala Kobe Bryanta.

Taj 31-godišnji košarkaš je aktualan MVP finala i nositelj NBA prstena, nakon što su prošle sezone njegovi Los Angeles Lakersi pobijedili u velikom finalu Orlando.

Kobe Bryant je sa èetiri NBA prstena drugi u posljednjem desetljeæu po tom pitanju zajedno sa O’Nealom. Prvi je, pak, Robert Horry koji ih je osvojio pet (tri s Lakersima i dva sa San Antonijem), a u daljnjem obrazloženju NBA.coma stoji da ne treba niti naglašavati Kobeove najnovije dosege i uspjehe, veæ se vratiti u prošlost kada je kao 20-godišnjak takoðer bio kljuè uspjeha Lakersa.

Podsjetimo da su Lakersi u eri sa Shaquilleom O’Nealom i Kobe Bryantom osvojili tri NBA naslova zaredom. U sezoni 1999/00 su pobijedili Indianu 4-2, godinu poslije Philadelphiju 4-1 i još jednu godinu kasnije New Jersey 4-1.

“Prva godina je bila najbitnija, a u velikom finalu, u èetvrtoj utakmici pri rezultatu 2-1 za Lakerse, svi su oèekivali izjednaèenje na 2-2 Indiane. Poèeo je produžetak, Shaq O’Neal je sjedio na klupi zbog napravljenih prekršaja, a onda je loptu u ruke uzeo Kobe Bryant i u produžetku zabio osam poena“, stoji u napisima NBA.coma.

Dodajmo da je iste sezone Bryant napravio sliènu stvar u finalu Zapada, gdje su Lakersi u sedmoj utakmici dobili Portland. I tada je zadnju èetvrtinu ponio na svojim leðima dok je O’Neal sa pet osobnih pogrešaka veæinu tog dijela igre proveo na klupi.

NBA.com se odluèio i za petorku desetljeæa koju upotpunjuju:

Steve Nash (Phoenix), Kobe Bryant (LA Lakers), Kevin Garnett (Minnesota, Boston), Tim Duncan (San Antonio), Shaquille O’Neal (LA Lakers, Miami, Phoenix, Cleveland).

Za momèadi desetljeæa su izabrani San Antonio, trostruki i LA Lakers, èetverostruki prvaci. Trener desetljeæa je, pak, Phil Jackson iz LA Lakersa.

Ostali izbori desetljeæa:

koš sa zvukom sirene: LeBron Jamesu u doigravanju protiv Orlanda (2008/09)

zakucavanje: Amare Stoudemire preko Olowokandija (2002.), Tracy McGrady preko Bradleyja (2005.) i Baron Davis preko Kiriljenka (2007.)

izvedba u jednoj utakmici: 81 poen Kobea Bryanta protiv Toronta (2006.), 29 poena zaredom LeBrona Jamesa protiv Detroita (2007.) i 13 poena u 33 sekunde Tracyja McGradyja protiv San Antonija (2004.)

Latest Posts

NE PROPUSTITE