Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA draft 2010: DeMarcus Cousins

Ako se za nekoga tko nema ništa u glavi kaže da nema èuka u glavi, onda za krilnog centra sveuèilišta Kentucky DeMarcusa Cousinsa možemo reæi da mu fali cijelo jato. Ovaj osebunjak ima tijelo i visinu da dominira u NBA, jedino je pitanje je li psihièki u stanju to napraviti. U utakmici koju je Kentucky izgubio od West Virginije izgledao je prilièno zbunjeno i nezainteresirano za utakmicu.

No, ima DeMarcus i svoje prednosti koji ga èine sigurnim top 10 izborom. Osim mase, ima ogroman raspon ruku (225), odlièno kontrolira reket na oba kraja terena, više je nego solidan bloker te ima  zavidnu leðnu tehniku. Ne možemo se oteti dojmu da može još dosta napredovati i sazrijeti, jer potencijal bez ikakve sumnje, posjeduje.

Ukoliko smanji svoje probleme sa zakonom (kraðe, vožnja u pijanom stanju i sl.) mogao bi se pretvoriti u vrhunskog igraèa. Ostaje samo pitanje koje su ekipe spremne riskirati s njim, jer nije lako svoj lottery izbor potrošiti na tako nezrelog igraèa i èovjeka. Prošle je sezone za Wildcatse bilježio vrlo dobrih 15.1 poena, 9.8 skokova, te skoro dvije blokade po susretu u samo 24 minute provedene na parketu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE