Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA draft 2010: Derrick Favors

Iako još nije navršio 19 godina, Derrick Favors svakako spada u krug fizièki dominantnih igraèa u sveuèilišnoj košarci. Kad netko odigra jednu prilièno prosjeènu sezonu, kao što je on odigrao za sveuèilište Georgia Tech i bez obzira na to bude legitimni kandidat da bude odabran meðu prvom petoricom na ovogodišnjem draftu ( možda èak i meðu prvom trojicom), onda je svima jasno kako se radi o pravom dragulju. Ovaj atletski freek ima solidnu visinu ( 207 cm ), sunožni odraz od èak 104 cm, te ogroman raspon ruku. U stanju je zakucati svakom protivniku u facu, te blokirati bilo èiji šut.

Meðutim, ne treba vam puno da shvatite kako Favors još uvijek nije spreman za NBA. Njegov šut s polu-distance je više nego klimav, igra leðima prema košu je jako sirova, a niti mentalno nije još dostojan nositi se s profesionalcima. Uz sve to, on je profil igraèa kojeg amerièka publika voli, koji æe privuæi ljude u dvorane. Kako sada stvari stoje, najizgledniji klub za Favorsa su svakako Golden State Warriorsi, kojima se nigdje ne žuri. Uklopio bi se savršeno u njihov sistem ( odlièno trèi terenom), te bi zajedno sa Stephenom Curryem i Anthonyem Randolphom èinio savršen trokut za koju sezonu.

Za Georgia Tech Yellow Jacketse je u svojoj brucoškoj sezoni bilježio uèinke od 12.4 poena, 8.4 skokova te 2.4 blokade po susretu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE