Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA draft 2010: Ekpe Udoh

Sveuèilište Baylor za koje igra naš mladi centar Dragan Šekelja prošle je sezone ostvarilo najveæi uspjeh u povijesti škole. Najveæe zasluge za to bez ikakve sumnje pripadaju krilnom centru po imenu Ekpe Udoh.

Ovaj 23-godišnjak dvije je sezone igrao za Michigan dok se nije odluèio prebaciti na Baylor što se definitivno isplatilo. Da u NCAA postoji nagrada za igraèa koji je najviše napredovao sigurno bi pripala Udohu. Tehnièki je jako potkovan, ima ogroman raspon ruku od 220 cm te sjajnu visinu od 211 cm.

Nadimak mu je ½The Nightmare½ zbog demonskih sposobnosti blokiranja protivnièkog šuta (3.7 blokada po utakmici). Ima fenomenalan osjeæaj za blokade, nikad ne skaèe prije nego što protivnik uputi loptu prema košu, a na fintu šuta gotovo nikada ne pada. Izuzetno je brz i skoèan, puno je napredovao u igri leðima prema košu, horok mu je odlican, kao i šut s poludistance. Kao najveæi problem u njegovoj igri spominje se veliki broj izgubljenih lopti, kao i kontak igra koja je u njegovoj igri nevidljiva. Udoh je jedna od najveæih enigmi na ovome draftu i doista je teško pretpostaviti gdje æe završiti na kraju.

Puno je tu opcija, od Detroita (7. pick) pa do Minnesote (16. pick) svaka ga ekipa može uzeti. Pošto Hrvata nema na ovogodišnjem draftu, nekako svi mi navijamo za Ekpea da proðe što bolje 24. lipnja. U prošloj je sezoni za Baylor Bearse bilježio 14 poena, 9.8 skokova, 3 asistencije, te veæ spomenutih sjajnih 3.7 blokada po susretu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE