Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA draft 2010: Evan Turner

Da je odveo svoje Buckeyese do naslova NCAA prvaka, Evan Turner bi bez ikakve sumnje bio prvi pick na draftu. Osim što je izabran za sveuèilišnog igraèa godine, dominirao je u svim segmentima igre.

Jednako je uèinkovit na sve 3 vanjske pozicije, ima vrhunski pregled igre, bez ikakvog problema skupi 10-12 skokova, te pogodi i pokoji šut izvana. Solidan je obrambeni igraè zahvaljujuæi sjajnoj graði, te dugim rukama. Užitak ga je gledati, ima širok aspekt driblinga: crossover iz lijeve u desnu ruku, okret rollingom, kroz noge. Zaista vrhunski vodi loptu za igraæa od 201 cm. Za razliku od driblinga, na njegov atleticizam i šut za 3 poena (36 %) nitko neæe pasti na stražnjicu.

Meðutim, mnogi se kritièari pitaju kako æe se Turner snaæi u ligi u kojoj neæe smjeti gubiti 4 lopte po susretu kao što je to èinio u Ohio Stateu, kao i njegov prostor za napredak. Nauèio je imati sve ovlasti i veliki je upitnik kako æe se snaæi izaberu li ga ekipe poput Sacramenta (Tyreke Evans) ili Utaha (Deron Williams).

Bez obzira na to, svi su spremni riskirati sa igraèem koji je u moguænosti biti na triple-double razini svaku noæ, te koji može riješiti utakmicu u kljuènim trenucima, kao što je to nekad èinio Penny Hardaway s kojim je nemoguæe izbjeæi usporedbu.

Ove je sezone briljirao, što æe mu je uvelike diglo dionice na draftu. U prosjeku je bilježio èudesnih 20.4 poena, 6 asistencija te 9.2 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE