Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA draft 2010: Greg Monroe

Još od odlaska Chrisa Webbera u NBA ligi nije bilo visokog igraèa koji može sve s loptom i koji u potpunosti razumije igru. Jedan od igraèa te izumirujuèe vrste je i Greg Monroe, zvijezda sveuèilišta Georgetown. Osim što je ljevak i ima dobar šut, ima izvrstan pregled igre, a pritom i sjajan osjeæaj za assistenciju.

Odlièno barata loptom, ima dobru visinu te odliènu low post igru. Nedostatci su mu atleticizam (solidan, ali ništa posebno), te kontakt igra. Vrlo èesto se boji uæi pod koš te završiti. Nikad ne forsira što može biti dvosjekli maè u tako spektakularnoj ligi kao što je NBA. Uz sve to, solidan je obrambeni igraè (1.8 blokada po susretu), te je dobio 12 kg mase u proteklih godinu dana.

Jedan je od najtalentiranijih igraèa na draftu, izuzetno je mlad (’90. godište) i može biti kraða drafta. Za njega se doista isplati potrošiti svoj lottery izbor jer bi dogodine mogao biti top 3. izbor bez ikakvih problema. Najizglednije se èine opcije da završi u Detroitu (7.izbor) ili u Utahu (9. izbor). U svojoj drugoj sezoni za Hoyase bilježio je 16.1 poen, 9.8 skokova te nešto manje od 4 asistencije po susretu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE