Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA draft 2010: John Wall

Još jedna sjajna sezona sveuèilišne košarke je za nama. Vidjeli smo mnoštvo uzbuðenja, vrhunskih individualnih predstava, no i velika iznenaðenja. Jedno od takvih iznenaðenja je sigurno prerano ispadanje favoriziranog Kentuckya, èije se neiskustvo ispostavilo kao kljuèan faktor. Svi znamo kako je trener Kentuckya John Callipari u zadnje dvije sezone trenirao vrhunske organizatore igre poput Derricka Rosea i Tyrekea Evansa. Ni prošla sezona nije bila iznimka. Iz hrpe talenata koje je imao na raspolaganju istièe se ime Johna Walla.

Ovaj 20-ogodišnji play ima sve predispozicije da postane NBA superstar. Spoj visine (194), brzine i atleticizma kakav posjeduje, stvarno se rijetko viða. Bez obzira na godine ima sjajnu košarkašku inteligenciju, te pregled igre kojeg se ne bi posramili ni veæ iskusni profesionalci.

Sposoban je voditi bilo koju ekipu, vrhunski vuèe kontre, obje ruke su mu gotovo jednake, iako na šutu još mora dosta raditi. Vjerojatno ne postoji ekipa koja ga ne bi željela vidjeti u svojim redovima, èak je i generalni menadžer Timberwolvesa David Kahn izjavio kako je spreman tradeati prava na Rickya Rubia (5. pick 2009.) kako bi oslobodio prostor za Walla. Bit æe jako zanimljivo vidjeti kako æe se izvrtjeti kuglice na draft lutriji iduæeg tjedna, da budemo sigurni gdje æe ovaj talentiran freshman završiti.

U protekloj je sezoni ubacivao 16. 6 poena po utakmici te dijelio 6.5 asistencija uz 46.1 posto šuta iz igre te je izabran za igraèa godine u SEC diviziji.

Latest Posts

NE PROPUSTITE