Monday, May 13, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA ekipe se počele raspitivati o Pau Gasolu

Los Angeles Lakersi razočarali su ulaskom u sezonu, ne igraju kako se od njih očekuje i možda je vrijeme za promjene. Prva promjena bila je smjena trenera, Mikea Browna zamijenio je Mike D’Antoni, ali to izgleda da nije urodilo plodom. Zbog toga se sve češće čuju glasine o igračkoj promjeni, a u prvom redu odnose se na Paua Gasola.

Lakersi su trenutno na omjeru pobjeda i poraza 9-10, što nije brojka koju su očekivali kada su doveli Stevea Nasha i Dwighta Howarda u svoje redove prije početka sezone. Nash se vrlo brzo ozlijedio, ali i bez njega Lakersi moraju igrati bolje i pobjeđivati više. Najveći problem je igra na gostujućem terenu, gdje imaju samo dvije pobjede iz sedam susreta.

Mnogi kao razloge loših igara izdvajaju lošu “kemiju” između visokog dvojca Gasol – Howard te su razne NBA ekipe počele ispitivati Lakerse o dostupnosti njihovog Španjolca. ESPN javlja kako su Toronto Raptorsi i Minnesota Timberwolvesi prve ekipe koje su izrazile zanimanje za Gasola. Raptorsi su navodno spremni ponuditi Andrea Bargnanija, Josea Calderona i Linasa Kleizu za Gasola, dok su Timberwolvesi spremni ponuditi manje više sve igrače osim svog dvojca oko kojeg žele graditi budućnost – Kevina Lovea i Rickyja Rubija.

Može se još po američkim medijima pročitati da su Lakersi najviše zainteresirani za Ryana Andersona iz New Orleans Hornetsa, no on ondje igra sjajno i ne treba očekivati da će ga se ekipa odreći, jer s njime, te povratkom Anthonyja Davisa i Erica Gordona nakon ozljeda, imaju vrlo dobre temelje za graditi momčad za budućnost.

Sve su to glasine i ne možemo znati koliko ima istine u tome, ali očito je da Lakersi ne igraju onako kako mogu i da promjena trenera nije donijela pozitivnih pomaka. Navodno su čelnici Lakersa garantirali Nashu prije potpisivanja ugovora da neće mijenjati Gasola tako da njih dvojica mogu igrati zajedno i to je jedan od razloga zašto ne treba očekivati da će ga se olako riješiti.

Ali ako prava ponuda stigne, sve je moguće.

Latest Posts

NE PROPUSTITE