Wednesday, May 1, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA igraèi na Europskom prvenstvu u Poljskoj

Donosimo vam pregled svih NBA igraèa koji æe nastupiti na Europskom prvenstvu u Poljskoj koje poèinje slijedeæeg ponedjeljka.

Na Europskom prvenstvu igrat æe mnogo NBA igraèa, ali velik je i broj onih koji neæe nastupati za svoje reprezentacije. Prvo æemo pregledati po skupinama koji NBA igraèi igraju na Eurobasketu, a zatim æemo se pozabaviti igraèima koji ga zbog raznih razloga propuštaju.

Za najboljeg u grupi A natjecat æe se Hrvatska koja ima samo jednog aktivnog NBA košarkaša, Roka Ukiæa koji je nedavno promijenio klub i slijedeæe æe sezone igrati u Milwaukee Bucksima. Izrael ima jednog NBA igraèa, Omria Casspia koji æe igrati za Sacramento Kingse koji su ga na ovogodišnjem draftu izabrali 23. pickom. Grèka takoðer ima samo jednog NBA igraèa. To je mladi, 20-godišnji centar Kosta Koufos koji je pola prošle sezone proveo u razvojnoj ligi, a drugu polovicu u Utah Jazzu. Èetvrti predstavnik, Makedonija nema niti jednog NBA igraèa.

U grupi B nalazi se Francuska koja u svojoj ekipi ima najviše NBA igraèa. Najzvuènije ime definitivno je Tony Parker, a uz njega igrat æe Ronny Turiaf, Nicolas Batum i Boris Diaw. Za Latviju æe igrati centar Golden State Warriorsa, Andris Biedrins dok za Njemaèku i Rusiju neæe igrati niti jedan NBA igraè što ne znaèi da u NBA ligi nema niti jednog Rusa ili Nijemca.

Grupa C, ili “skupina smrti”, je skupina u kojoj svaka ekipa ima barem jednog NBA igraèa. Najjaèa ekipa je Španjolska koju u NBA ligi predstavljaju Pau Gasol, Rudy Fernandez i Marc Gasol. Velika Britanija ide na prvenstvo oslabljena za Bena Gordona i Luola Denga, ali ipak za njih æe igrati Pops Mensah-Bonsu, koji je prošle sezone igrao za San Antonio i Toronta a slijedeæe sezone nosit æe dres Houston Rocketsa. Slovenija ima problema s ozljedama pa æe umjesto 4 NBA igraèa, igrati samo dvojica, a to su Primož Brezec i Goran Dragiè. Èetvrta ekipa je Srbija za koju igra Nenad Krstiæ koji se nakon europske avanture vraæa na NBA parkete u dresu Oklahoma City Thundera.

Posljednja je skupina D u kojoj igra domaæin Poljska s jednim NBA igraèem, Marcinom Gortatom, vrijednom zamjenom Dwighta Howarda u Orlando Magicu. Turska ima ekipu s dvojicom NBA igraèa, Hedom Turkogluom i Ersanom Ilyasovom. Ostale dvije ekipe, Litva i Bugarska nemaju NBA igraèe u momèadi.

Da se sastavi ekipa od NBA igraèa koji neæe sudjelovati na Eurobasketu ta bi ekipa bila prvi favorit za zlatnu medalju. Na mjestu razigravaèa igrao bi Španjolac Jose Manuel Calderon, pozicije 2 i 3 pokrili bi Britanci Ben Gordon i Luol Deng, a pod koševima igrali bi Nijemci Dirk Nowitzki i Chris Chaman. S klupe bi ulazili Andrej Kiriljenko, Mehmet Okur, Saša Vujaèiæ, Beno Udrih, Predrag Stojakoviæ, Rašo Nesteroviè te Darius Songaila.

Latest Posts

NE PROPUSTITE