Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA igraèi koji su 2008 napustili obeæanu zemlju

Donosimo vam popis svih igraèa koji su ove godine napustili NBA ligu i otišli u Europu. Meðu njima je i naš Gordan Girièek koji æe dogodine nosit dres turskog Fenerbacheja.

Girièek potpisao za ekipu iz Turske
Gordan Girièek, koji je u prosjeku skupio 10 koševa po utakmici od kad je došao u NBA 2002, potpisao je dvogodišnji ugovor sa prvoligašem iz Turske, Fenerbahceom.

Pargo potpisao za Dynamo iz Moskve
Jannero Pargo, potpisao je jednogodišnji ugovor sa Dynamom. Prema izvorima, Pargo bi trebao inkasirati 3.5 miliona dolara nakon šta se oduzme potez.

Arroyo napustio Orlando i krenuo u Izrael
Carlos Arroyo, prihvatio je ponudu Maccabi Tel-Aviva. Razigravaè iz Puerto Ricoa, zaradit æe 2.5 miliona dolara netto iduæe sezone. Za usporedbu, to je približno isto kao da je potpisao ugovor na 5 miliona dolara za neki klub u NBA-u. Ugovor je potpisan na tri godine.

Boykins u smjeru Italije

Earl Boykins, napustio je Charlotte Bobcatse zbog jednogodišnjeg ugovora sa talijanskom Virtus Bolognom. Ugovor, navodno, vrijedi 3.5 miliona dolara, šta ga èini najplaæenijim igraèem u Italiji.

Childress u Grèkoj

Josh Childress, napustio je Atlanta Hawkse nakon èetri sezone zbog Grèkog Olympiacosa. Joshov trogodišni ugovor vrijedi oko 20 miliona dolara nakon poreza.

Krstiæ u Rusiji
Nenad Krstiæ, koji je proveo èetri sezone u Netsima, potpisao je dvogodišnji ugovor sa Triumphom iz Moskve vrijedan oko 9 milion po godini. 212 cm visoki Krstiæ u Netse je došao 2004 iz Partizana, Beograd.

Nachbar se vratio u Europu
Boštjan Nachbar, potpisao je trogodišnji ugovor sa Dynamom iz Moskve koji bivšem igraèu Netsa plaæa 14.3 miliona dolara. U Rocketse je došao 2002 nakon igranja za Benetton Treviso iz Italije.

Delfino potpisao za ruski BC Khimki

Carlos Delfino, koji je u NBA-u bio od 2004, vratio se u Europu. Ovaj bek iz Argentine koji je napunio 26 godina 29.08., igrao je za Reggio Calabria i Skipper Bologna iz Italije prije nego je pristupio Pistonsima 2004.

Brezec krenuo u Rim
Primoš Brezec, slovenski centar, koji je proveo sedam sezona u NBA-u igrajuæi za èetri ekipe, vratio se u Europu. Igrat æe zajedno sa mladim Brendon Jenningsom za Romu.

Navarrov povratak Barceloni
Juan Carlos Navarro vratio se u FC Barcelonu nakon jedne sezone u Memphisu. Navarro je potpisao na pet godina.

Garbajosa napustio Toronto zbog Rusije
Raptorsi su otkupili posljednju godinu ugovora Španjolca, omoguæivši mu da potpiše za ruski BC Khimki na dvije godine i 18 miliona dolara. Jorge Garbajosa, 30, igrao je u Španjolskoj i Italiji od 1995 do 2006.

Jennings preskoèio fakultet i krenuo u Italiju
Bivša želja Arizone, Brandon Jennings, potpisao je za Romu iz Italije i tako uspješno poèeo sprovoditi svoj plan da preskoèi fakultet i odigra profesionalno godinu u Europi te time spremi sebe za draft 2009

Latest Posts

NE PROPUSTITE