Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA liga blokirala Paulov odlazak u LA Lakerse

Predsjednik NBA lige, David Stern, blokirao je trade izmeðu tri kluba (LA Lakersa, New Orleansa i Houstona) koji je ukljuèivao selidbu Chrisa Paula u Hollywood.

Chris Paul trebao je u petak postati novi èlan LA Lakersa, Lamar Odom trebao je biti u New Orleansu, a Pau Gasol u Houstonu. Meðutim, NBA liga je rekla “ne” toj razmjeni igraèa, navodno zbog pritužbi vlasnika ostalih klubova iako glasnogovornik lige Mike Bass to oštro odbacuje.

“Nije istina da su vlasnici “ubili” ovaj dogovor klubova. On nikada nije bio iznesen kao prijedlog Upravnom odboru i liga je odbila ovu razmjenu igraèa iz, prvenstveno, košarkaških razloga”, rekao je Bass.

Yahoo Sports prenosi da je Stern stopirao ovaj trade zbog nekoliko pritužbi vlasnika klubova meðu kojima je najglasniji bio Mark Cuban, vlasnik Dallas Mavericksa. Razlog pritužbama je navodno preuranjeni dogovor klubova. Naime, isti je sklopljen na dan (èetvrtak) kada je i službeno prekinut lockout odnosno kada je potpisao novi kolektivni ugovor koji je trebao donijeti natjecateljsku ravnotežu izmeðu svih klubova.

Nakon propalog transfera Paul je na svom Twitter-profilu jednostavno napisao:

“Wow”.

Ništa rjeèitiji nije bio ni Lamar Odom koji je veæ u radijskoj emisiji najavio da odlazi iz Los Angelesa i da je veæ praktièki spakirao kofere.

“Kada te momèad “proda” pa sve propadne…Što sada?”.

Cijeli dogovor je trebao ostati u tajnosti do službenog poèetka razmjene igraèa (petak), ali je, na nesreæu spomenutih klubova, procurio u javnost. Osim veæ gore navedenih igraèa, trade je ukljuèivao i dolazak Luisa Scole, Kevina Martina i Gorana Dragiæa u New Orleans.

Nakon ovog propalog tradea Lakersima još uvijek ostaje opcija Dwighta Howarda koji je otvoreno priznao da želi doæi u Los Angeles kako bi si poveæao šanse za osvajanje toliko željenog prstena prvaka. S druge strane, sudbina Chrisa Paula i dalje je neizvjesna.

Latest Posts

NE PROPUSTITE