Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA liga i kreatori 2K serijala pokreću virtualnu NBA ligu

NBA liga i Take-Two Interactive Software, kreatori megapopularnog serijala video igara NBA 2K, dogovorili su partnerstvo koncentrirano oko pokretanja virtualne lige koja će biti svojevrstan pandan najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

NBA 2K eLeague, prva takve vrste, najvjerojatnije kreće sa radom u 2018. i sadržat će 30 NBA 2K timova, od kojih će svaki biti u vlasništvu jedne od pravih NBA franšiza. Ovu ideju su iznijeli Komesar NBA lige Adam Silver i Strauss Zelnick, izvršni direktor Take-Twoa. Timovi, sačinjeni od pet osoba, igrat će sezonu u trajanju od pet mjeseci koja će reflektirati realnu NBA sezonu. Nakon regularnih dvoboja, uslijedit će doigravanje te dvoboj za naslov.

https://twitter.com/NBA2K/status/829807588057296896

Silver je odbio otkriti detalje nivoa investicija same NBA, ali je jasno da obje kompanije vide ovaj projekt kao ogromnu potencijalnu zaradu.

„Financijske posljedice bi mogle biti znatne“, rekao je Zelnick.

Svi detalji oko rasporeda, strukture i čak salary capa su još uvijek magloviti. Svih 30 franšiza su zainteresirane za sudjelovanje, ali neke ne bi mogle biti spremne sve do samog starta eLeague. NBA se nada da će barem polovina franšiza imati timove u eLigi, rekao je Silver.

Liga će održati draft igrača i svaka od franšiza će imati pravo odabrati petoricu koja će igrati u njihovom eLeague timu. Kontrolirat će plaće, treninge i u suštini starati se o svojoj ekipi u punom radnom vremenu tijekom sezone.

https://twitter.com/NBA2K/status/829703773807210496

Pravi NBA igrači neće biti prezentirani kao avatari u NBA 2K igrama, rekli su Silver i Zelnick. Natjecatelji će dizajnirati svoje avatare, bazirane na njihovim preferencama.

Sama liga će kreirati evente, prodavati karte za fanove, proizvoditi opremu, potpisivati sponzore i pregovarati za autorska prava da bi ljubitelji lige mogli pratiti događaje i ako nisu na licu mjesta.

Kada govorimo o lokacijama održavanja eLeague, Silver je već naglasio da je sve opcije dolaze u obzir – domaće dvorane NBA timova, specijalizirane dvorane za gamerske konvencije i slično.

https://twitter.com/NBA2K/status/829735614517964804

Neki od vlasnika u NBA su prethodnih godina već investirali u razvoj eSporta.

Vlasnici Philadelphia 76ersa su prošle godine kupili eSport giganta Team Dignitas, koji ima ekipe u nekoliko liga koje se fokusiraju na najpopularnije video igre – uključujući i League of Legends.

Houston Rocketsi su zaposlili direktora eSport sektora i istražuju različite prilike za investicije u cijeloj industriji. S druge strane, vlasnici Bucksa, Grizzliesa i Warriorsa bilježe značajna ulaganja u segmentu eSport timova i igrača.

Latest Posts

NE PROPUSTITE