Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA liga kaznila DeMarcusa Cousinsa zbog neprikladnog govora

NBA liga je u subotu kaznila igrača New Orleans Pelicansa DeMarcusa Cousinsa kaznom od 25 tisuća dolara zbog “korištenja neprikladnog jezika prema jednom obožavatelju.”

Cousins, koji je prošle sezone predvodio ligu po broju tehničkih pogrešaka (18), dobio je tehničku pogrešku 50 sekundi prije kraja utakmice protiv Memphis Grizzliesa, koju su Pelicansi u srijedu izgubili rezultatom 103:91. Poslije utakmice je Cousins novinarima izjavio da je njegova reakcija bila upućena obožavatelju, koji je sjedio blizu parketa. Rekao je da ga je naživciralo to što mu je obožavatelj nekoliko puta uputio sočnu psovku, te je također kazao da smatra da je bezveze dobio tehničku.

“Sudac je sjedio tamo, te je mogao čuti obožavatelja, koji mi se na vrlo ružan način obraćao. Nisam trebao odgovoriti na provokaciju, no i ja sam ljudsko biće, ali sam i odrastao čovjek”, rekao je Cousins nakon utakmice u srijedu. “Neću dopustiti da me druge osobe samo tako ne respektiraju.”

Kiki Vandeweghe, izvršni dopredsjednik NBA lige je u subotu izjavio da je tehnička pogreška ukinuta.

Cousins je inače utakmicu završio postigavši 28 poena, uz deset skokova te sedam blokada, najviše blokada u dosadašnjoj karijeri.

Latest Posts

NE PROPUSTITE