Thursday, February 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA liga kaznila Michaela Jordana sa 100.000 dolara

Postoje dva èvrsta pravila za vlasnike NBA klubova tijekom lockouta. Ne smiju javno komentirati pregovore i razgovarati s aktualnim igraèima u NBA ligi ili govoriti o njima. Slavni Michael Jordan, vlasnik Charlotte Bobcatsa, prekršio je oba.

Uèinio je to Jordan dok je prošlog mjeseca dao intervju za Herald Sun iz Melbournea. Tada je, izmeðu ostalog, rekao:

“Sustav koji smo do sada imali je slomljen Imamo 22 ili 23 kluba koji gube novac. U ovom partnerstvu moramo postiæi neku vrstu razumijevanja, odnosno omoguæiti momèadima s manjim tržištem da ravnopravnije sudjeluju u raspodjeli prihoda. Mali klubovi moraju biti ravnopravni patrtneri”, rekao je, izmeðu ostalog, Jordan.

List je takoðer nekadašnju zvijezdu Chicago Bullsa upitao za Australca hrvatskog korijena Andrewa Boguta, centra Milwaukee Bucksa i najistaknutijeg australskog košarkaša u NBA ligi.

“Imamo u NBA ligi zvijezde poput Boguta, koje imaju pravo na odreðene zahtjeve. No, klubovi s malim tržištem teško mogu slagati momèad oko takvih zvijezda.”
ESPN javio je da je Jordan kažnjen sa 100.000 dolara. Glasnogovornik NBA lige Tim Frank potvrdio je da je vlasnik Charlotte Bobcatsa kažnjen, ali je odbio komentirati iznos kazne, “jer liga to ne èini’.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE