NBA liga kaznila vlasnika Clevelanda zbog pisma

Sa 100.000 amerièkih dolara je vodstvo NBA lige kaznilo Dana Gilberta, vlasnika Clevelanda, koji je sipao gorèinu nakon odluke o odlasku njihovog dosadašnjeg igraèa LeBrona Jamesa.

Nakon što je jedan od najboljih košarkaša današnjice odluèio nastaviti karijeru u Miamiju, te je time okrenuo leða svome dosadašnjem jedinom NBA klubu, Gilbert je napisao opširno pismo u kojem svako napisano slovo zraèi ogromnim razoèarenjem i ljutnjom.

Kao što znate, naš bivši junak, koji je odrastao u regiji koju je napustio, više nije košarkaš Clevelanda“, zapoèinje Gilbert pismo kroz koje svog dojuèerašnjeg najboljeg košarkaša etiketira kao “narcisoidnog“, “kukavièkog” i “samopromotorskog” èovjeka koji je svoju odluku obznanio u TV-specijalu što je nešto što “ne pamti povijest sporta i vjerojatno povijest zabave“.

On je dao ostavku još u doigravanju protiv Bostona. Pogledajte samo drugu, èetvrtu, petu i šestu utakmicu. Nikad, niti u jednom sportu superzvijezda nije tako igrala. Dobra je vijest što je s njim iz grada otišlo i prokletstvo, loša karma koja se nadvila nad nas. Samoprozvani bivši Kralj sada ju nosi južnije sa sobom. Uèinio nam je dobro, a on (i grad u kojem æe nastaviti karijeru) nosit æe ju sa sobom“.

NBA liga je ove i ostale dijelove pisma oznaèila kao nekorektne i kažnjive, te æe Gilbert zbog svega morati platiti spomenutih 100.000 amerièkih dolara.

Gilbert je u meðuvremnu rekao da i dalje stoji iza svega izreèenog.