Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA liga odbila preseljenje Kingsa iz Sacramenta u Seattle

Ideja o preseljenju košarkaške momčadi Kingsa iz Sacramenta u Seattle u srijedu je doživjela propast. Vodstvo NBA lige je s osam glasova za i 22 protiv odbacilo premještanje momčadi.

Vlasnici Kingsa, braća Maloof, željeli su prodati 65 posto dionica Kingsa korporaciji iz Seattlea koju vodi Chris Hansen. Dogovorena cijena je bila 625 milijuna dolara, ali braća Maloof će se sada morati pokušati dogovoriti s grupacijom koju vodi gradonačelnik Sacramenta Kevin Johnson, nekadašnji NBA košarkaš. Johnson je ranije uspio spriječiti seljenje Kingsa u Anaheim, a sada je uspio zaustaviti i novi pokušaj odlaska NBA momčadi iz grada.

S druge strane, Hansen je želio dovesti Kingse u Seattle i preimenovati ih u SuperSonics što je ime koje je nosila momčadi koja je 2008. preselila u Oklahoma City i dobila naziv Thunder.

Razočarani Hansen je nakon odluke NBA lige poručio kako vjeruje da će ipak doći dan kad će Seattle ponovno dobiti NBA momčad. Ohrabrenje mu je dao i povjerenik lige David Stern, istaknuvši kako će NBA razmotriti proširenje kad potpiše novi ugovor o televizijskim pravima. No, kada bi se to moglo dogoditi, nije poznato.

Latest Posts

NE PROPUSTITE