Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA liga odobrila prodaju Milwaukee Bucksa

Vlasnička komisija NBA lige odobrila je prodaju Milwaukee Bucksa njujorškim investitorima Wesleyju Edensu i Marcu Lasryju.

Uskoro bivši vlasnik momčadi i bivši senator SAD-a Herb Kohl dogovorio se sa spomenutom dvojicom oko otkupne cijene koja će iznositi oko 550 milijuna američkih dolara. Jedini uvjet koji su Edens i Lasry morali ispuniti je prisega da će zadržati klub u Milwaukeeju, rodnom Kohlovom gradu.

“Bucksi i njegovi navijači će profitirati od iskustva u ovom poslu koje posjeduju ova dvojica gospode. Energični su i predani Milwaukeeju”, rekao je predsjednik NBA lige Adam Silver.

Edens i Lasry će donirati 100 milijuna dolara u izgradnju nove dvorane, dok je Kohl rekao da će pokloniti također 100 milijuna dolara za izgradnju novih objekata u sklopu te dvorane, koja će zamijeniti dosadašnji Harris Bradley Center, otvoren 1988. godine.

Podsjetimo, idućeg je tjedna na rasporedu draft lutrija, odnosno izvlačenje poretka momčadi za predstojeći NBA draft. Milwaukee je u regularnom dijelu sezone imao najlošiji omjer lige, pa će samim time imati najviše izgleda da ga se izvuče da bira prvi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE