Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA liga odredila Dan Martina Luthera Kinga kao večer u kojoj će startati sljedeća sezona

NBA liga je odredila Dan Martina Luthera Kinga (18. siječnja) kao večer u kojoj će startati NBA liga u sljedećoj sezoni, rekli su izvori novinaru Yahoo Sportsa Vincentu Goodwillu. Naglasak je na povratku NBA lige na svoj tipični datum početka sredinom listopada na vrijeme za sezonu 2021.-22.

Liga je prvotno najavila u lipnju da cilja 1. prosinca za start nove NBA sezone, a predstojeća sezona još uvijek može započeti na Božić (25. prosinca), ali u svakom slučaju, liga će momčadi obavijestiti dva mjeseca prije početka sezone, piše Goodwill. Kako trenutni NBA kalendar stoji, NBA draft 2020. održat će se 18. studenog.

Još nije određen datum početka free agencyja, ali direktorica NBPA Michele Roberts je izrazila nadu kako bi najnoviji mogući datum početka trebao biti oko 1. prosinca. Financijske posljedice na ligaško poslovanje, uglavnom proizašle iz utjecaja pandemije COVID-19, zahtijevaju da se NBA liga i NBPA dogovore o nekoliko promjena u svom sadašnjem kolektivnom ugovoru, kako bi NBA liga odredila gornju granicu plaća za razdoblje 2020.-21.

Obje strane imaju rok do 30. listopada da obavijeste drugu stranu, ukoliko se donese odluka o ukidanju trenutnog kolektivnog ugovora.

Latest Posts

NE PROPUSTITE