Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA liga odredila salary cap, kreće potpisivanje igrača

NBA liga danas je i službeno odredila visinu salary capa, novčanog ograničenja koje ekipe mogu potrošiti na plaće svojih igrača, tako da ekipe mogu i službeno potpisivati igrače s kojima su dogovorili suradnju u prethodnim danima.

Prijelazni rok otvoren je 1. srpnja, a od tada su brojni igrači postigli usmene dogovore sa svojim novim ekipama. Sve dogovore između igrača i ekipa možete pogledati ovdje, a u narednim danima očekuje se da svi navedeni dogovori postanu službeni stavljanjem potpisa igrača na ugovore.

Salary cap NBA lige za sezonu 2013/14 iznosi 58,679 milijuna dolara, što je malo povećanje u odnosu na prošlosezonskih 58,044 milijuna dolara. Ako ekipe prijeđu tu granicu nastupaju određena ograničenja za dovođenje igrača, a ako prijeđu i granicu “luksuza”, koja će sljedeće sezone iznositi 71,748 milijuna dolara, tada će morati plaćati dodatan “porez na luksuz”.

Ako ekipe potroše više novca od granice na “luksuz”, tada slijede posebni porezi. Ako na plaće potroše do 5 milijuna više od granice na “luksuz”, tada će za svaki prijeđeni dolar platiti 1,5 dolar poreza. Za prelazak granice od 5 do 10 milijuna plaćaju dodatnih 1,75 dolara za svaki prijeđeni dolar, a za prelazak od 10 do 15 milijuna plaćaju 2,5 dolara poreza. Sljedeća granica je između 15 i 20 milijuna dolara, a tada ekipe plaćaju 3,25 dodatnih dolara za svaki prijeđeni dolar te granice. Ako ekipe nastave trošiti i dalje, tada se dodatni porez povećava za 0,5 dolara za svakih dodatnih 5 milijuna prijeđenih preko prethodne granice.

Latest Posts

NE PROPUSTITE