Thursday, February 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA liga podijeljena oko umirovljenja Jordanovog broja

LeBron James u èetvrtak je iznio ideju prema kojoj bi promijenio svoj dres s brojem 23, te savjetovao igraèima diljem NBA lige da, u èast Michaela Jordana, uèine isto.

Ipak, ne èini se izglednim da æe vodstvo najjaèe košarkaške lige svijeta “blagosloviti” ideju ponajboljeg košarkaša današnjice kojom bi se iskazala èast vjerojatno najboljem košarkašu svih vremena.

Amerièka bejzbol liga (MLB), te hokejaška (NHL) umirovile su dresove s brojem 42 (Jackie Robinson), odnosno 99 (Wayne Gretzky), no u ovom trenutku NBA liga na takvo što ne pomišlja, te se drži pravila da igraè ne smije promijeniti broj na dresu u razdoblju od pet godina od trenutka oblaèenja.

U ovom trenutku trinaestorica igraèa u NBA ligi nosi dres s brojem 23, a samo je LeBron James, zaèetnik te ideje, prava zvijezda.

“Ja s time nemam problema. Pa, ja sam tek rookie, a govorimo o Jordanu. Mislim da bi njegov broj trebalo umiroviti, no ukoliko do toga ne doðe, ja æu ga nastaviti nositi” kazao je igraè Oklahoma City Thundera Byron Mullens, èije mišljenje ipak ne dijele mnogi.

Tako je, primjerice, trener Orlando Magica Steve van Gundy, koji vjeruje da ima mnogo velikana koji tu èast uz Jordana zaslužuju, izjavio:

“Uskoro æe igraèi nositi dresove s brojem 373. Svi dvoznamenkasti bit æe zauzeti.”

Igraèi s brojem 23 u NBA ligi:

LeBron James (Cleveland)

Byron Mullens (Oklahoma City)

Toney Douglas (New York)

Kevin Martin (Sacramento)

Stephen Graham (Charlotte)

C.J. Watson (Golden State)

Marcus Camby (Los Angeles Clippers)

Jodie Meeks (Milwaukee)

Devin Brown (New Orleans)

Lou Williams (Philadelphia)

Jason Richardson (Phoenix)

Martell Webster (Portland)

Wesley Matthews (Utah)

Latest Posts

NE PROPUSTITE